Vandaag te zien, Cultuur aan Huis: Jan Henk de Groot wilde tóch al wat rust

Jan Henk de Groot zoekt de rust. Foto: Reyer Boxem

Dinsdag en donderdag vanaf 17.00 uur op dvhn.nl en Podium TV: Cultuur aan Huis, presentatie Arno van der Heyden. Met onder meer podiumacts. Vandaag Jan Henk de Groot.

Wordt dat vaste prik? Eens in de zeven jaar de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs winnen, nu met De wolf is trug ?

,,Wel mooi om weer te winnen. En totaal onverwacht. Ik was nog twee keer genomineerd, ook met de Troebadoers, dus ik dacht: nu is er vast een ander aan de beurt. Ik ben er heel blij mee.”


Je kunt er alleen tijdelijk weinig mee.

,,Het album live spelen niet. De cd-bestellingen trekken wel lekker aan, dus dat effect merk ik wel. Voor de rest is het mooi rustig.”


Mooi rustig?!

,,Die vraag krijg ik vaker: mis je het optreden niet? Eigenlijk juist niet. Ik wilde het al een poosje rustiger aan doen. Het kan misschien verwend klinken, en ik moet er ook deels van leven, maar ik ben mijn agenda eens nagegaan. Vanaf 2011 heb ik jaarlijks 80 tot 100 optredens gehad. Daarnaast heb ik nog mijn gezin en mijn werk als docent aan het Noorderpoort in Groningen. ’t Was wel even mooi.”


Dus je agenda blijft sowieso nog een tijd leeg.

,,Nou, er waren optredens gepland met Town of Saints. Na al die tijd akoestisch had ik heel veel zin in optredens met een band. Te gek, in ’t Keerpunt in Spijkerboor. Nou ja, dat komt vast nog wel een keer.”

Nieuws

Meest gelezen

menu