Drentse oorlogsfilm 'Verraderlijke Liefde' is uitgesteld, trailer hier online

De Drentse oorlogsfilm ‘Verraderlijke Liefde ’ is uitgesteld, maar de trailer is hier al wel te zien.

Het zou dinsdag een feestelijke première moeten zijn, met commissaris van de koning Jetta Klijnsma en tal van andere Drentse hoogwaardigheidsbekleders. Maar al voor de coronacrisis losbarstte, besloten de makers de première uit te stellen.

De film was nog niet helemaal klaar en bovendien, er waren al zo veel activiteiten gepland rondom 5 mei, dat ze vreesden dat de film zou ondersneeuwen. De première is tot 7 november uitgesteld en zal plaatsvinden in het Atlas Theater in Emmen.

Opnamen gedeeltelijk stil gelegd

„De film is ook nog maar voor driekwart klaar”, vertelt Rob Camies van producent ZOD-film. „We hebben de afgelopen weken de opnamen gedeeltelijk moeten stilleggen. Je kunt nu niet met veel figuranten aan de slag. Wel hebben we enkele kleinere scènes kunnen maken en kunnen we verder met het monteren en dergelijke.”

‘Verraderlijke Liefde’ speelt zich af op een Drentse boerderij en gaat over een verhouding tussen een Duitse officier (Peter Nillesen) en een joodse onderduikster (Berit van de Wouw). Het verhaal laat zien dat er tijdens de oorlog niet alleen goed en fout bestond. Regisseur is Thomas Nauw.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
In Beeld
menu