Versoepelingen? Ze helpen de liefhebbers van livemuziek niet. 'In feite zit popmuziek nog steeds in een lockdown'

De cultuursector kan, onder voorwaarden, van 05.00 uur tot 22.00 uur weer open vanaf woensdag. De popprogrammeurs van het grootste cultuurcentrum in het Noorden, het Groningse SPOT, kunnen niet veel met de door het kabinet aangekondigde versoepelingen. ,,In feite zit popmuziek nog steeds in een lockdown.”

Popprogrammeurs Peter Sikkema (rechts) en Joey Ruchtie van SPOT.  Ruchtie: ,,Het gros van de shows die we hier programmeren, zijn staande shows. En die gaan voorlopig nog niet door.”

Popprogrammeurs Peter Sikkema (rechts) en Joey Ruchtie van SPOT. Ruchtie: ,,Het gros van de shows die we hier programmeren, zijn staande shows. En die gaan voorlopig nog niet door.” Foto: Corné Sparidaens

,,Hoe kunnen we wanhoop uitstralen?” Peter Sikkema vraagt het gekscherend, maar de aanhoudende perspectiefloosheid en onzekerheid maken hem en zijn collega-programmeur Joey Ruchtie zo langzamerhand hoorndol. ,,Versoepelingen zijn fijn, maar het is niet meer dan een eerste stap”, stelt Ruchtie. ,,Het lijkt allemaal mooi, maar we zijn er nog lang niet. Het gros van de shows die we hier programmeren, zijn staande shows. En die gaan voorlopig nog niet door.”

‘Dat wordt verplaatsen’

Nieuws

menu