Vier noordelijke kanshebbers Zilveren Camera

Foto: Vluchtelinge in Oranje. Fotograaf: Kees van de Veen

Onder de genomineerden voor de Zilveren Camera 2015 zijn dit keer verschillende noorderlingen te vinden: Catrinus van der Veen, Kees van de Veen, Corné Sparidaens en Lambert de Jong.

Zowel Catrinus van der Veen als Kees van de Veen maakte foto's van vluchtelingen. Van der Veen volgde een groep vluchtelingen in Friesland, die van de ene naar de andere noodopvang reisden (categorie binnenlands nieuws, serie). Van de Veen maakte een foto van een meisje in de opvang in Oranje (categorie dagelijks nieuws, enkel). Hij valt ook in de prijzen met zijn serie Bevrijding stad Groningen (dagelijks nieuws).

Corné Sparidaens behoort bij de laatste drie met zijn serie portretten van dammers, gemaakt tijdens het wereldkampioenschap in Emmen (categorie sport).

En Lambert de Jong is genomineerd met zijn serie Myn omke (binnenland documentair). De Jong groeide op in Friesland en kwam als kind veel bij zijn ooms, die tegenover hem woonden. Hij maakte een portet van een van zijn ooms.

Alle genomineerden vallen in de prijzen, zaterdag maakt de jury in Hilversum bekend wie eerste, tweede of derde wordt in de diverse categorieën. Dan wordt ook de winnaar van de Zilveren Camera bekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Gevlucht
menu