Vier schrijvers en drie beeldend kunstenaars uit Groningen maken kans op Hendrik de Vriesstipendium

Animator en filmmaker Reynaert Vosveld won het Hendrik de Vriesstipendium vorig jaar. Foto: Archief/ CBK Groningen, Marjon de Rooy

Een vakjury heeft vier schrijvers en drie beeldend kunstenaars genomineerd voor het Hendrik de Vriesstipendium, de aanmoedigingsprijs van de gemeente Groningen voor jonge, professionele, talentvolle Groninger kunstenaars.

In de categorie literatuur zijn Sander Blom, Anna Dijk, Marcelo Agustin Martinez en Yvonne Zeegers voorgedragen. In de categorie beeldende kunst maken maken Jui-Tsz Shiu, Marnix Sixma en Joyce Zwerver kans op de prijs. Twee van de kunstenaars maken kans op een stipendium (of: toelage) van 6000 euro.

33 aanmeldingen

De vakjury - bestaande uit Jantine Wijnja (voorzitter), Barend van Heusden, Aimée Terburg, Mathijs Sanders, Sabine van den Berg en Jimi Kleinbruinink - selecteerde dit zevental uit 33 aanmeldingen; 24 in de categorie beeldende kunst, 9 in de categorie literatuur.

Publiek kan online stemmen

De uitslag wordt zaterdag 12 december bekendgemaakt tijdens het (aangepaste) evenement Wildvang in het Centrum Beeldende Kunst Groningen. Hierbij wordt ook bekendgemaakt wie van de genomineerden met de publieksprijs van 1000 euro aan de haal gaat. Het publiek kan vanaf begin december online stemmen op zijn favoriet.

Nieuws

Meest gelezen

menu