Vijf beeldend kunstenaars en twee schrijvers uit Groningen maken kans op Hendrik de Vriesstipendium. Twee van hen gaan met deze aanmoedigingsprijs aan de haal

Vanaf links wethouder Paul de Rook met de winnaars van vorig jaar Joyce Zwerver (beeldende kunst), Anna Dijk (literatuur)en Jui-Tsz-Shiu (publieksprijs).

Vanaf links wethouder Paul de Rook met de winnaars van vorig jaar Joyce Zwerver (beeldende kunst), Anna Dijk (literatuur)en Jui-Tsz-Shiu (publieksprijs). Foto: Archief/ Knelis

Een vakjury heeft vijf beeldend kunstenaars en twee schrijvers genomineerd voor het Hendrik de Vriesstipendium, de aanmoedigingsprijs van de gemeente Groningen voor jonge Groninger kunstenaars.

De vakjury - bestaande uit Agnes Winter (voorzitter), Barend van Heusden, Bart Nijstad, Chantalla Pleiter, Lejo Siepe en Sandra van Voorst - zag bij de inzendingen in de categorie beeldende kunst veel plannen ‘met een focus op artistiek onderzoek, waarbij de effecten van de coronacrisis doorklinken in een grote aandacht voor (zelf)reflectie, de omgeving en de medemens’.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's