Vijf concerten van het Noord Nederlands Orkest zijn in 2022 te volgen bij de regionale omroepen, te beginnen met het Nieuwjaarsconcert

Wayne Marshall dirigeerde in oktober het NNO in 'Symphonic Jazz'. Dat concert was ook via de regionale omroepen te volgen. Foto: Mariska de Groot

Op woensdag 5 januari zenden Omrop Fryslân, RTV Noord en RTV Drenthe het Nieuwjaarsconcert van het NNO uit. Het is het eerste van vijf concerten van het symfonieorkest, die in 2022 via de regionale omroepen zijn te volgen.

De samenwerking tussen de omroepen en het Noord Nederlands Orkest begon eind vorig jaar toen het NNO door de coronacrisis geen concerten met publiek meer kon geven. Door de concerten uit te zenden en/of te streamen via de regionale omroepen kan het orkest ondanks de sluiting van de concertzalen toch contact onderhouden met het publiek.

Die samenwerking wordt nu voortgezet. In 2022 worden door Omrop Fryslân, RTV Noord en RTV Drenthe ten minste vijf concerten (live) uitgezonden via tv en/of internet. ‘Muzikale lichtpuntjes voor de liefhebbers in deze onzekere tijden’, menen de hoofdredacteuren van de drie regionale omroepen. Tijdens corona werden en worden ook regelmatig concerten van het NNO door NPO Radio 4 uitgezonden.

De concerten die door de regionale omroepen worden uitgezonden en/of gestreamd zijn, naast het Nieuwjaarsconcert: ‘Parijs & New York’, met muziek van Boulanger, Ravel en Dvorák (op 17 februari) en Bachs Matthäus Passion (op 7 april). In het najaar volgen nog twee nader te bepalen concerten. De geplande uitzendingen gaan ook door als er weer publiek in de zaal mag.

Nieuws

menu