Violiste Anna Maring uit Groningen wint tweede prijs op Prinses Christina Concours

Anna Maring krijgt via een beeldverbinding te horen dat ze een tweede prijs heeft gewonnen. Links concours-directeur Alexander Buskermolen, rechts juryvoorzitter Francis van Broekhuizen. Foto: DvhN

De achttienjarige violiste Anna Maring uit Groningen is als enige noordelijke musicus in de prijzen gevallen bij de finale van het Prinses Christina Concours.

Maring kreeg een tweede prijs in categorie 2 (musici van 15 tot 19 jaar oud). Volgens de jury, die werd voorgezeten door operazangeres Francis van Broekhuizen, heeft Maring ‘een zeer goede beheersing van haar instrument’ en is ze ‘constant bezig met muziek maken’.

Behalve een tweede prijs, ontving Maring ook de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst Prijs: een aantal lessen bij een vooraanstaand musicus naar keuze. De andere noordelijke finalist, Ensemble Fier, viel niet in de prijzen. De prijswinnaars werden bekendgemaakt via het YouTube-kanaal van het concours.

Vier eersteprijswinnaars

Er waren dit jaar vier eersteprijswinnaars, die het nieuws te horen kregen via een videoboodschap van Prinses Margriet. In categorie 1 (12 tot 14 jaar) won violiste Adinda van Delft (12), in categorie 2 waren er eerste prijzen voor Steije Maurer (16, marimba) en cellist Thomas Prchal, terwijl de Vlaming Jappe Dendievel (fagot, 16) een eerste prijs won in categorie 3 (voor conservatoriumstudenten).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu