Voormalig commissaris van de Koningin Hans Alders nieuwe voorzitter Stichting Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren

Evert Veldman (links) en Hans Alders voor de Fraeylemaborg in Slochteren. Foto: Eigen foto

Hans Alders wordt de nieuwe voorzitter van Stichting Landgoed Fraeylemaborg uit Slochteren. De voormalige commissaris van de Koningin van Groningen volgt de huidige voorzitter Henk Menninga per 1 januari op.

Hans Alders was Tweede Kamerlid en minister van VROM, werkte bij de Verenigde Naties in Genève, commissaris van de Koningin van Groningen en vervulde tal van advies- en bestuursfuncties. Van 2015 tot 2018 was hij Nationaal Coördinator Groningen.

,,Het is een eer en genoegen gevraagd te zijn als voorzitter van het bestuur van de Stichting Landgoed Fraeylemaborg en benoemd te zijn door de Gerrit van Houten Stichting (de eigenaar van de borg; red.)”, Hans Alders op zijn benoeming als voorzitter van Stichting Landgoed Fraeylemaborg.

,,Na zoveel jaren mag verwacht worden dat ik niemand – in bestuurlijk Groningen - meer voor de voeten loop en zal ik mij met enthousiasme – samen met het bestuur, de staf en zoveel vrijwilligers – inzetten voor borg en bijbehorend park. Ik ben inmiddels 69 en heb meer tijd om in Groningen actief te zijn. Groningen heeft mij veel gebracht en het is gepast om ook iets terug te doen.”

Hans Alders volgt per 1 januari Henk Menninga uit Harkstede op. Hij trad in 2008 toe tot het stichtingsbestuur en werd na het overlijden van Jaap Teekman voorzitter.

Nieuwe penningmeester

Behalve een nieuwe voorzitter krijgt Stichting Landgoed Fraeylemaborg in de persoon van Evert Veldman ook een nieuwe penningmeester. Hij volgt Jaap Pilon op, die ruim acht jaar de financiën van de stichting onder zijn hoede had.

,,Mijn vrouw attendeerde mij op 10 juni van dit jaar op de vacature van penningmeester in het stichtingsbestuur van de Fraeylemaborg te Slochteren”, vertelt de bedrijfskundige.

,,Ik kende de Fraeylemaborg van onze regelmatige wandelingen samen met de honden, volop genietend van de mooie natuurlijke omgeving. Na een sollicitatiegesprek en een snuffelstage ben ik door het stichtingsbestuur geschikt bevonden en mag ik de functie van penningmeester gaan vervullen.”

Nieuws

menu