Vriendjespolitiek en een rijke vader. Veel aandacht in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival zal uitgaan naar de inzending van Polen

De keuze voor zangeres Blanka als inzending namens Polen voor het Eurovisie Songfestival heeft voor een controverse gezorgd in het land.

De keuze voor zangeres Blanka als inzending namens Polen voor het Eurovisie Songfestival heeft voor een controverse gezorgd in het land. Foto ANP

Nog tien landen zullen zich vanavond plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Afgelopen dinsdag streden er vijftien landen voor een finaleplek. Donderdagavond zullen er zestien landen aantreden.

Een van de inzendingen die de aandacht zal trekken, zal het lied Bridges zijn, waarmee Estland naar Liverpool is afgereisd. Het lied is mede geschreven door de Nederlandse Wouter Hardy. Vier jaar geleden was Hardy samen met Duncan Laurence verantwoordelijk voor de song Arcade . Daarmee won Nederland. Twee jaar geleden deed Hardy een nieuwe poging voor Zwitserland en voor het Alpenland sleepte hij een derde plaats binnen. Nu probeert hij met een filmisch thema voor Estland punten te verzamelen. Daarvoor heeft hij de 20-jarige Alika Moliva aangezocht, een zangeres met een loepzuivere stem. Samen schreven ze Bridges , in de studio van Hardy in Den Bosch. „Vanaf het moment dat ik met Alika over haar wensen sprak en ik achter de piano ging zitten, was het binnen een uurtje gepiept”, laat Hardy weten. Het is duimen voor Hardy en Moliva dat ze met hun compositie de finale halen. Als we de bookmakers moeten geloven, gaat het erom spannen.

Zuiderburen

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's