WERC maakt een performance en videogame ineen, met voor het publiek een doodsimpele controller plus de vraag: waar moet het heen met zo'n leven?

Het Groningse collectief WERC maakt al jaren vooraanstaande en hooggewaardeerde projectiekunst. Op zichzelf staand en dienend aan theaterproducties, of daaraan gelijkwaardig. Nu is er de combi van een eigen performance en interactieve projectie: een game over keuzes in het leven, te maken door het publiek.

Joachim Rümke voor de projecties van WERC’s theater-ontmoet-videogame-project ‘Once is Never’.

Joachim Rümke voor de projecties van WERC’s theater-ontmoet-videogame-project ‘Once is Never’. Foto: Jan Willem van Vliet

Hoe vaak maak je in het leven niet zo’n keuze die bepalend lijkt voor de toekomst. Lang overdacht en groot, maar ook spontaan en ogenschijnlijk klein. Joachim Rümke van WERC bedacht een game-project aan de hand van zijn eigen leven tot nu toe, de keuzes waarvoor hij heeft gestaan en waarvoor hij - mogelijk - nog komt te staan. Maar uiteindelijk maakt de bezoeker die keuzes voor hem. En denkt dus automatisch: wat zou ík doen op zo’n moment.

Iedere bezoeker beweegt een computerfiguurtje over het scherm

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's