Waar moeten we heen vanavond?

Waar moeten we heen vanavond?

Het muziekaanbod tijdens Eurosonic is overweldigend. Daarom vragen we dagelijks drie kenners van noordelijke platenzaken om tips. Waar moeten we heen vanavond?

Het muziekaanbod tijdens Eurosonic is overweldigend. Daarom vragen we dagelijks drie kenners van noordelijke platenzaken om tips. Waar moeten we heen vanavond?

Gerrie van Barneveld (muziekafdeling Vanderveen, Assen)

,,Als eerste wil ik Charlie Cunningham onder de aandacht brengen. Hij staat in Minerva, om 20.40 uur. Ik heb hem op een festival zien optreden: een geweldige gitarist met heel bijzonder gitaarspel en mooie songs. Beetje folkpopachtig. Heel apart; ik zou zo snel geen naam kunnen noemen waar je hem mee kunt vergelijken.

Verder vandaag Jesper Munk, een jonge gast uit Duitsland die om 20.45 uur in de Spieghel staat. Daar zit wel een beetje blues in en ook wat roots-invloeden. Maar hij doet ook wel wat ruigere dingen.

En tot slot Nothing But Thieves op het Damsterstage om 23.15 uur. Een nieuwe rockband die op het punt staat door te breken. We hebben er wat cd's van verkocht.''

Eric Nienhuis (De Jongens van Hemmes, Groningen)

,,Vandaag drie tips. Als eerste Nao, om 21.30 uur in het Grand Theatre: een donkere Engelse tante die heel hippe neo soul maakt, met Kendrick Lamar-achtige beats eronder. Ze noemt het zelf ‘wonky funk'.

Verder tip ik Oaktree in Het Paleis, om 22.15 uur. Pure, instrumentale elektronica uit België à la James Blake. Deze jongen, Adriaan de Roover, zou wel eens een heel hippe producer kunnen worden.

Tot slot Marc O'Reilly om 23.20 uur in Minerva. Progrock met een bluesy tintje. Hij maakt mooie liedjes, maar is daarnaast ook een heel goede gitarist.''

Marjolein van Dam-Wolbrink (Evelyn Novacek, Hoogezand)

,,Vandaag Barns Courtney om 22.15 uur in De Spieghel. Een singer-songwriter die er echt bovenuit springt. Na wat ik tot nu toe van hem heb beluisterd, denk ik: daar wil ik meer van horen. Hij heeft een heel sterke stem.

Daarna Marble Sounds, in USVA, 23.00 uur. Deze band uit België viel vorig jaar al op met mooie, kleine liedjes.

Het is geen folk, maar het hangt er een beetje tegenaan, met ook wel wat elektronica. Mooie melodieën en heel mooie zang.

Op dezelfde tijd staat in Minerva Josefin Öhrn & The Liberation. Ook weer een mooie, aparte stem, en veel elektronica – een beetje krautrockachtig. Hypnotiserende muziek, erg afwijkend van wat er verder geprogrammeerd staat.''

Meer nieuws over Eurosonic en Noorderslag kunt u vinden op onze  Eurosonicpagina .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
esns
menu