Wat ga jij dit paasweekend doen? Tien tips voor leuke uitjes

Paasweekend 15 tot en met 18 april. FOTO SHUTTERSTOCK

Wat wil je gaan doen tijdens het paasweekend? Wij hebben de leukste uitjes tijdens Pasen voor jullie verzameld. Maar ook zelf kun je paasactiviteiten initiëren. Denk aan eieren zoeken in de tuin, paashaastikkertje doen, noten schieten of eieren beschilderen. Heb je na het bekijken van onze 10 tips nog geen steeds geen idee wat je moet doen tijdens Pasen?

Klik dan hier voor nog meer inspiratie tijdens de paasdagen.


Struinen over de paasmarkt

De Brink in hartje Orvelte is eerste paasdag het decor voor een gevarieerde paasmarkt met tal van kramen passend in de sfeer van dit monumentendorp. Van huis- en tuindecoratie, hobby tot aan kleding en tassen.

Alle winkels, musea en horecagelegenheden zijn geopend tijdens de markt. Ook wandelen en de eerste lammetjes bewonderen is al een attractie op zich. De markt is gratis toegankelijk en is van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Eieren zoeken op de boerderij

Zorg- en educatieboerderij Kloosterhoeve in Klooster-Lidlum organiseert op Goede Vrijdag paaseieren zoeken op de boerderij voor jong en oud! Daarnaast is er voor de kinderen van alles te beleven en te ontdekken: kalfjes knuffelen, geitjes, konijnen aaien, kippen bewonderen, crossen op de skelters, springen op de trampoline, rollen in het stro of gewoon lekker kijken.

Het eieren zoeken start om 10.00 uur of om 14.30 uur. De paashaas komt ook nog even langs. Om 16.00 uur mag je ook een kijkje nemen bij het koeien melken. Pak deze kans!

Heerlijk met de geitenlammetjes knuffelen

Voor de derde keer vindt zaterdag een lammetjesaaidag met voorjaarsmarkt plaats bij Belevingsboerderij de Zes Grazen in Sint Annen. De belevingsboerderij is een erkend fokbedrijf van Stichting Zeldzaam Huisdier voor de Nederlandse bonte geit. Je bent van harte welkom om kennis te maken met dit ras en de geitenlammetjes te komen knuffelen en aaien van 10.00 tot 16.00 uur.

Speciale high tea voor kinderen

Heb jij na het paasontbijt zin in een high tea , kom dan op tweede paasdag tussen 13.00 en 16.00 uur naar Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden. De paastafel wordt gedekt met oude kinderserviesjes en bestekjes uit het depot van Kinderwereld. Eten met minibestek van minibordjes en thee of limonade schenken uit theekannetjes in kopjes van de speelgoedserviesjes is op zich al een feestje.

Op kleine bordjes mag je minicakejes versieren en uiteraard hoort daar ook een flinke toef slagroom bij. Na de high tea kun je uitbuiken op de speelzolder of in de knutselkamer. Buiten op het grote speelplein kan iedereen zich uitleven met ouderwets speelgoed. Het museum is beide paasdagen geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. Er gelden normale entreeprijzen, inclusief high tea voor kids.

Familie-wandeling met Haas de PaasHaas

Haas de PaasHaas neemt de hele familie op de eerste en tweede paasdag mee tijdens een leuke zoektocht door Dokkum. Haas de PaasHaas heeft het druk gehad met eieren verstoppen. Zel houdt hij niet van eieren, hij is namelijk dol op ijs! Eigenlijk gaat hij liever ijsjes zoeken. Help je ook mee om ijsjes voor Haas de PaasHaas te vinden? Reserveren is verplicht en kan via studio.44@icloud.com.

Eieren zoeken met GPS

Met behulp van een GPS-apparaat kun je maandag eieren zoeken die verstopt zijn op het landgoed Ennemaborg in Midwolda. Met je gezin (of groep van 5 tot 7 mensen) ga je aan de hand van coördinaten en een kompas kijken of je de eieren, die door de paashaas zijn verstopt zijn, terug kunt vinden.

Bij ieder gevonden ei krijg je een code en alle codes samen leiden met de GPS naar het eindpunt van de speurtocht. Opgave vooraf is nodig en kan via de website van Het Groninger Landschap.

Het Börker eiergooien

Durf jij het aan om met je vriend, vriendin, partner, ouders, opa of oma op tweede paasdag eieren te komen gooien in Westerbork? Er zijn drie categorieën: ouder & kind, tot 12 jaar en vanaf 12 jaar. Het is de bedoeling dat twee personen een team vormen. Zij krijgen drie eieren die ze over een zo groot mogelijke afstand naar elkaar toe moeten gooien.

Het ei moet de vlucht wel overleven, de vanger mag dus niet onder het struif zitten. Het eiergooien begint om 13.30 uur in het centrum van Westerbork. Inschrijven kan via bij Diggels, Meursinge, info@zomeractiviteiten.nl of via het facebookevenement: Het Börker eiergooien . Gewoon komen kijken mag natuurlijk ook.

Paasfeest bij themapark De Spitkeet

Paasmaandag betekent voor De Spitkeet in Harkema eieren zoeken. Vanaf 10.00 uur ben je welkom om te starten met het zoeken van de eieren. Dit zijn houten eieren die door vrijwilligers worden verstopt op het grote terrein van het Themapark, behalve in de huisjes, bij de pingo en bijenkasten. Wanneer je vijf eieren hebt gevonden mag je deze inleveren bij de paashazen die op het terrein rondlopen. Je krijgt dan een echt ei en mag deze beschilderen.

Behalve deze houten eieren liggen er ook gouden eieren verstopt. Wanneer je een gouden ei vindt kun je deze inleveren bij de balie, en je ontvangt een leuke verrassing. Als klap op de vuurpijl mag je een klont deeg aan een stok schuiven en die boven een kolenvuurtje heerlijk bruin bakken. Met wat boter en bruine suiker smaakt dat heerlijk. Ook is er deze dag nog een speciale mini-kermis.

Behalve aan de jeugd denkt De Spitkeet uiteraard ook aan de ouders en opa’s en oma’s. De huisjes zijn allemaal open en daar zitten vrijwilligers die vertellen over het Themapark en over het leven van de mensen die in zulke huisjes hebben gewoond. Je kunt in de huisjes suikerbrood en roggebrood met ei proeven en de eenden- korfvlechter aan het werk zien. Alle activiteiten op het park zijn gratis, behalve eendjes vissen en de suikerspin op de minikermis.

Puzzelen door het mooie Westerwolde

De traditionele paaspuzzelrit van Radio Westerwolde wordt maandag wederom verreden. In de rit heeft de organisatie een viertal verschillende puzzels opgenomen, onderverdeeld in leeftijdscategorieën. De kleintjes tot 5 jaar, 5 t/m 8 jaar, 9 t/m 12 jaar en natuurlijk de ‘grote’ puzzelrit.

Misschien wordt jij wel de winnaar en ontvang je naast de eerste prijs een wisselbeker met daarin je naam gegraveerd. Tijdens de rit zend Radio Westerwolde de Top 100 van 35 jaar geleden uit. Tussen de platen door word aanvullende informatie gegeven over de rit en komen tips voorbij. Inschrijven kan vanaf 12.30 tot 14.00 uur bij de studio van Radio Westerwolde aan de Dr. P. Rinsemastraat 7a in Vlagtwedde. Deelname kost 10 euro per inschrijving. Om 20.00 uur kun je bij de studio van Radio Westerwolde terecht voor oplossingen en uitleg van de vragen van de puzzelrit en de bekendmaking van de winnaar.

Tuin en Lifestyle Fair in Slochteren

Groei & Bloei Hoogezand-Sappemeer e.o. én de Fraeylemaborg organiseren paasmaandag een Tuin en Lifestyle fair op het landgoed de Fraeylemaborg te Slochteren met een groot aantal geselecteerde standhouders. Het geheel ademt een sfeer van bloemen, tuin en groen, aangevuld met mooie woonaccessoires en lifestyle producten.

Voor deze gelegenheid wordt het terrein aangekleed met groen en bloemwerk en het geheel wordt opgeluisterd met sfeermuziek. Achter het koetshuis wordt het een themaplein “de Eetbare Tuin” ingericht met informatie, voorbeelden en producten waarmee je een andere beleving van je tuin kunt creëren. Ook zijn er voor kinderen verschillende activiteiten zoals bloemstukjes maken of plantjes oppotten, een quiz invullen of zich als bloemetje of bijtje laten schminken.

Een bezoek aan de fair kan je combineren met een bezoek aan de Engelse Landschapstuin van de borg. Er is een wandeltocht uitgezet langs de vele stinzenplanten die in deze periode in bloei staan en ook de folies zijn open. Natuurlijk is de Borg te bezichtigen met zijn mooi en authentiek ingerichte kamers. In het Koetshuis is de tentoonstelling met kleurrijke keramiek van Gilbert Portanier te zien. De fair is te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur.

De volledige agenda is te vinden op dvhn.nl/uitagenda , lc.nl/uitagenda en frieschdagblad.nl/uitagenda.


Nieuws

menu