Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe? Ontmoet een magische Buidelwolf, word archeoloog voor een dag of bezoek en van de vele markten

Platen en CD Beurs. Foto: Shutterstock

Struin over de Suikermarkt, rommelmarkt of platen- en cd beurs, bezoek een kindertheatervoorstelling of volg een workshop waarin meer te leren valt over natuurfotografie. Dit weekend zijn er meer dan genoeg activiteiten waarbij natuur-, cultuur- of winkelliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Een dodo, een magische Buidelwolf en een nieuwsgierige Rinoceros

In de jeugdvoorstelling Vergeten dieren en verloren zaken spelen uitgestorven diersoorten, in de vorm van schuimrubberen figuren, de hoofdrol. De nieuwe voorstelling van Duda Paiva Company heet de toeschouwer zaterdag welkom in de winkel van mijnheer Ut. Hier komen bijzondere planten en dieren tot leven, zoals de Dodo, de magische Buidelwolf, de nieuwsgierige Rinoceros en de vleesetende plant.

Wanneer mevrouw Caterpillar op een dag langskomt om de huur te innen, blijkt de kassa leeg te zijn. De winkel staat echter nog vol kostbaarheden. Wanneer mevrouw Caterpillar haar oog op de dieren laat vallen, moet mijnheer Ut alles op alles zetten om de winkel te redden. Gelukkig staat hij er niet alleen voor: de dieren komen in opstand. En de vleesetende plant bedenkt een list…

Treinen kijken bij de Modelspoorbeurs in Hoogeveen

Tijdens de Modelspoorbeurs is van alles te koop dat te maken heeft met modeltreinen. Naast allerlei benodigdheden om deze hobby uit te voeren zijn er op de beurs ook modelbanen aanwezig.

De beurs wordt zoals eerdere jaren weer gehouden bij Ontmoetingscentrum De Vredehorst in Hoogeveen. Voor toegang is een geldige QR-code of negatief testbewijs van maximaal 24 uur oud verplicht.

Struinen langs meubeltjes, upcycling en biologische zepen op de Suikermarkt

Op de Suikermarkt in Groningen zijn zondag allerlei bijzondere items te vinden. Denk aan vintage kleding, meubeltjes, vinyl, upcycling, interieurdecoratie, zelfontworpen kaartjes, zelfgemaakte sieraden, handgemaakte biologische zepen, zelfgebakken taarten en koekjes en jams en chutneys.

Geniet na afloop van een pizza, een drankje of een biologisch ijsje. Voor en door kinderen is er kleedjesverkoop en kinderen kunnen gratis worden geschminkt.

Sterrin neemt kinderen mee op haar Reptielenreis

Sterrin Smalbrugge is met haar 26 jaar een van de jongste reptielen-experts van Nederland. In de interactieve voorstelling Sterrin’s Reptielenreis laat ze aan kinderen van zes jaar en ouder zien hoe bijzonder reptielen zijn. In een kleinschalige setting leert het publiek waarom deze dieren onmisbaar zijn voor de natuur.

Tijdens een reis over de hele wereld ontmoeten kinderen een aantal van Sterrin’s vrienden die lokaal geweldig werk doen voor de reptielen en de natuur; bijvoorbeeld de opvang van reuze schildpadden of het redden van de meest giftige slang ter wereld. De voorstelling is zaterdag in Delfzijl te zien , op zondag in Roden.

Bijzondere items op de rommelmarkt

Struin rond op de rommelmarkt in De Kiel om dat ene bijzondere item op de kop te tikken.

Op de rommelmarkt is er een aanbod met lage prijzen te vinden. Er worden bijzondere spullen en objecten per opbod verkocht.

De wereld van wetenschap op Het Grote Mad Science Theaterfeest

Het Grote Mad Science Theaterfeest voor kinderen gaat over de wereld van de wetenschap. De energieke kindervoorstelling van Mad Science trakteert de kijkers op het leukste en meest spectaculaire uit de wereld van de wetenschap. Ondertussen kunnen kinderen de professor en zijn assistent helpen met het vinden van de perfecte formule voor het coolste feest.

Mad Science verbaast kinderen, daagt ze uit en maakt ze slimmer. Ruim tweehonderd professoren brengen jaarlijks 300.000 kinderen in Nederland in aanraking met het leukste van wetenschap en techniek. Dit doen zij op scholen en nu ook in het theater.

Leren werken vanuit een andere hoek

Fotografie-, herfst- en natuurliefhebbers kunnen zondag hun hart ophalen tijdens de fotoexcursie Natuurbeleving door de lens.

Onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer wandelen deelnemers langs de verkleurende bladeren en paddenstoelen en krijgen zij tips hoe ze hun herfstfoto’s nóg mooier kunnen maken. Ze leren zo werken vanuit een andere hoek, spelen met licht en leren meer over technieken. De foto-excursie is geschikt voor alle type camera’s en ook telefoons.

Word archeoloog voor een dag

Bij Museum Wierdenland kunnen kinderen in het kader van Oktober Kindermaand voor een dagje archeoloog worden. Onder leiding van studenten archeologie gaan zij op zoek naar archeologische vondsten en leren zij hoe vondsten zo voorzichtig mogelijk uit de grond te halen zijn.

Dit leren zij met behulp van archeologische instrumenten. Ook kunnen ze vondsten inmeten en intekenen op een vlaktekening.

Herfst Brocante Dagen in Gieten

Het Vergiet Collectief organiseert van vrijdag tot en met zondag de Jubileum Herfst Brocante Dagen . Een deel van ‘t Vergiet in Gieten wordt in herfstsferen gebracht en bij mooi weer is er op het erf van de boerderij ook brocante te koop. Men kan van 12 tot en met 17 uur rondsneupen tussen de nieuwe aanwinsten van de inbrengwinkel.

Ook kan er genoten worden van een gratis kopje thee of koffie met wat lekkers. De opbrengst van de brocante komt geheel ten goede aan een straatkinderen opvang in Dumka, dat dichtbij de miljoenenstad Calcutta ligt.

Platen en CD’s kijken en kopen

In Klazienaveen wordt naast de weekmarkt en oldtimerdag zaterdag een platen- en cd beurs georganiseerd. Voor iedereen die op zoek is naar vinyl en tegelijkertijd wil genieten van oldtimers en live muziek is de winkelstraat de aangewezen plek om zaterdag in rond te struinen.

Op de platenbeurs kunnen bezoekers terecht voor de leukste vinyl collecties om uit te breiden of te beginnen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu