Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe? Zes tips voor leuke uitjes

Rommelmarkt Uithuizen. FOTO SHUTTERSTOCK

Kom een kijkje nemen op een boerderijfair, struin over de rommelmarkt, leer alles over foto’s maken op lichtgevoelig papier of maak een nestje paaskuikens.

In & Om de Boerderijfair: schapenvachten en picknickbanken

Zaterdag vindt In & Om de Boerderijfair plaats in het centrum van Loon. De fair is te vinden op het erf, in de schuur, bij de oude smederij, door het dorp en op de brink. Meer dan honderd standhouders staan klaar om hun verschillende producten aan je te presenteren.

Op de fair zijn er streekproducten, schilderijen, sieraden, schorten, tuingereedschap, picknickbanken, hekwerken, viltproducten, bloembollen, tuinplanten, schapenvachten, lifestyleproducten en vele lekkernijen terug te vinden.

Magie op papier: fotogrammen maken

Museum Wierdenland in Ezinge zorgt tijdens de Nationale Museumweek voor een beetje extra magie. Fotograaf Arjan Verschoor onderzoekt zaterdag samen met kinderen van alle leeftijden hoe je een mooi beeld kan maken op lichtgevoelig papier. Dit papier wordt zwart als er licht op valt, maar daar waar je het licht tegen houdt blijft het wit. Dat lijkt natuurlijk net magie...

De foto’s worden gemaakt en ontwikkeld in een ouderwetse donkere kamer die speciaal voor de tentoonstelling Kiek is opgebouwd in Museum Wierdenland. Op deze manier leren kinderen op een leuke manier de basisprincipes van fotografie.

Baby- en kinderkleding op de beurs

Bij Wijkcentrum Peelo ‘t Markehuus in Assen wordt zaterdag een baby- en kinderkledingbeurs georganiseerd. Naast tweedehands baby- en kinderkleding en speelgoed zijn er ook tafels met nieuwe zelfgemaakte kindersieraden of kindertraktaties.

Er zijn ongeveer dertig tafels verhuurd en er is een looproute uitgestippeld zodat je zeker weet dat je niets mist. Op de Facebook- en Instagrampagina Baby en kinderkledingbeurs Assen zijn de deelnemers te vinden en kan er een pre-order worden geplaatst.

Kom een nestje paaskuikens maken

Pasen komt steeds dichterbij, wat kinderen de uitgelezen kans biedt om een middagje paaskuikens te gaan maken. Ook paaseieren horen helemaal bij Pasen, maar het is belangrijk om te weten hoe je bewust je paaseieren uitkiest.

Bij het Dierenasiel Het Zwarvershoes in Beilen leer je alles over welke eitjes je het beste kunt uitkiezen. Daarnaast ga je een schattig nestje paaskuikens maken van een washandje.

Huisje Boompje Baby vol hebbedingetjes

Waan je van vandaag tot en met zondag volledig in de wereld van zwangerschap, baby’s, peuters en kleuters. Laat je als zwangere of jonge ouder(s) inspireren, informeren en adviseren. Of het nu gaat om kinderkamers, verzorgingsproducten, kleding, voeding, kinderwagens, speelgoed, opvang of kraamzorgorganisaties, de Huisje Boompje Baby beurs in de Groningse MartiniPlaza biedt drie dagen lang allerlei activiteiten vol informatie.

Van workshops tot optredens en van lezingen tot een uitgebreide winkelstraat vol hebbedingetjes. Noordelijke creatieve ondernemers zijn aanwezig, inclusief het Groningse influencers duo Wil&Tien.

Sneupen op de rommelmarkt

De rommelmarkt- commissie van de Protestantse gemeente te Uithuizen organiseert zaterdag haar jaarlijkse rommelmarkt. Het aanbod bestaat uit meubels, elektrische apparaten, huishoudelijke artikelen, glaswerk, boeken, antiquiteiten, fietsen, gereedschappen, kleding en schoeisel.

Kenners, die deze markt ieder jaar bezoeken, gaan zelden met lege handen weg. Ruim voor negen uur staan de kopers vaak al startklaar. De rommelmarkt vindt plaats in en rond het verenigingsgebouw de Kandelaar.

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda.

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl.

Nieuws

menu