Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe? Zes tips voor leuke uitjes

Circus Saurus. FOTO DIRKJAN RANZIJN

Struin over de vlomarkt, rijd of wandel tussen de bollenvelden of breng een bezoekje aan het circus. Dit weekend staat er weer genoeg op het programma.

Braderie en vlomarkt in Exloo

In het toeristische hart van Exloo organiseert Huurkraam.nl een gezellige braderie met vlomarkt. Deze wordt gehouden bij de sfeervolle brink met schaapskooi. Kom zondag gezellig rondsnuffelen bij de kramen met nieuwe en gebruikte spullen.

Ook kun je een hapje eten of een drankje regelen bij een van de foodkramen.

Archeologische fietstocht

Zaterdag start er een Archeologische fietstocht vanuit Dwingeloo. Om 10.30 uur kunnen fietsers verzamelen bij de Bospub in Dwingeloo. Een enthousiaste gids van het OERmuseum leidt je door een eeuwenoud landschap langs een bijzonder grafmonument, prehistorische boerderijen, grafheuvels, urnenvelden en oude akkers.

De tocht is ongeveer twaalf kilometer lang en dus wat minder geschikt voor jonge kinderen.

Dwars door de bollenvelden

Het eendaagse evenement Naar de bollen van de Rotaryclub Uithuizen - Het Hogeland biedt een route die dwars door de bollenvelden loopt. Op het programma staan wandelroutes van 10, 20, 30 en 40 kilometer, een fietsroute van 35 kilometer en een tocht voor auto’s en motoren van 65 kilometer.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 30 april en gaat van start bij Kruize Bloembollen aan de Hoofdstraat 264 in Uithuizermeeden.

Reizen door de tijd

Sterrenkundige Jeffrey Bout geeft zondag om 15 uur bij het Universiteitsmuseum in Groningen een lezing over het heelal. Is reizen door de tijd ook mogelijk? Het heelal van lang geleden kunnen wij zelf meemaken, en over de toekomst komen we steeds meer te weten.

Hoe kan dat? En hoe tikt de klok daar in de verte? Wat gebeurt daar allemaal? Werkt tijd anders, ver weg in het heelal? De lezing van Bout is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Posters maken bij VRIJDAG

Al sinds de jaren ‘90 is Willem Kolvoort een van Vera’s postermakers. Inmiddels heeft hij er al meer dan vijfhonderd stuks gemaakt. Voor kinderen die willen leren hoe je zo’n mooie poster ontwerpt, is er zondag een workshop te volgen bij VRIJDAG in Groningen. Je werkt vanuit kleine schetsen, waarbij je de beste schets gaat overzetten op een sheet vol met Oost-Indische inkt.

Een zwart velletje dus. Met een stanleymes kras je de tekening tevoorschijn, je werkt dus van donker naar licht. De sheet vormt vaak de basis voor een zeefdruk, maar kun je ook ouderwets door middel van een kopieermachine reproduceren, oftewel: een oplage maken. Dit laatste doe je in deze eendaagse workshop.

Levensechte dino’s, vuurspuwers en clowns

Iedereen die altijd al eens een levensechte Tyrannosaurus Rex wilde ontmoeten, kan dit weekend terecht in Ruinen. Circus Saurus komt met levensechte dino’s naar het Evenemententerrein aan de Neuzendijk.

Verwacht bij een bezoekje aan dit circus ook alle klassieke circuselementen, zoals jongleurs, acrobaten, messenwerpers, vuurspuwers en clowns. Uiteraard ontbreken ook de optredens van de dieren niet, zoals paarden, honden en lama’s. Het circus is van zaterdag 30 april tot en met zaterdag 7 mei te bezoeken.

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda.


Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl.

Nieuws

menu