Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe? Zes tips voor leuke uitjes

Wandeling Parels in het Park. FOTO ROTARYCLUB ZUIDLAREN-ANLOO

Wil een een nieuwbouw woning bouwen en ben je op zoek naar inspiratie? Ben je gek op opera, struin je graag markten af of maak je liever een stevige wandeling? Dan hebben wij zes leuke uitjes voor je op een rijtje gezet. Kijk snel!

Brocante Voorjaarsfair

De voorjaarsfair op de Brink in Orvelte vindt morgen en zondag weer plaats en is van 10 tot 17 uur te bezoeken. Naast veel brocante kun je als bezoeker genieten van stands met vachten, geweien, bijzondere sieraden, vintage, kleding, hoeden, plaids, lederen tassen, delicatessen en meer. Vanaf het terras kun je ook genieten van live muziek op de nostalgische hooikiep. Alle winkels zijn tevens geopend tijdens de fair.

De nieuwste bouwplannen in beeld

Tijdens de beurs Nieuwbouw/Verbouw Xl dit weekend in Martiniplaza presenteren gemeentes en makelaars hun nieuwbouwplannen. Zij laten zich vergezellen door keuken-, badkamer- en vloerenspecialisten en andere experts op het gebied van toekomstbestendig bouwen en verbouwen. De beurs is gratis maar er moet wel gereserveerd worden. Dit kan via nieuwbouwxl.nl. De beurs is van vrijdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Wandeling Parels in het Park

De Rotaryclub Zuidlaren-Anloo organiseert morgen een wandeling (afstanden 5-10-15 km) door de prachtige natuur van Schipborg en Zeegse, gelegen in het Nationaal Park Drentsche Aa. Je maakt op verrassende wijze kennist met onder andere de Zeegserduinen en de wonderschone beekdalen van de Drentsche Aa. De starttijd is tussen 12.00 en 13.30 uur. De startplaats is Het Witte Huis, Schipborgerweg 7 in Zeegse.

Struinend door de broeklanden van het Oudemolensche Diep, of het Siepelveen, kun je genieten van diverse culturele verrassingen. Je wordt meegenomen in de verhalen van gidsen en acteurs. Bij het Siepelveen ontmoet je Alice in Wonderland, kinderen worden geschminkt en dolen door een labyrint. Ook bezoek je een boerderijwinkel en een molen; en onderweg geniet je van muziek.

Deelname kost 10 euro. De financiële opbrengsten van deze wandeltocht komen geheel ten goede aan de opvang van Oekraïense gezinnen die een toevlucht gezocht hebben in Noord-Nederland.

Ga vintage, kies voor tweedehands kleding

Ben je nog op zoek naar leuke vintage kleding? Vandaag en morgen vindt er van 11 uur tot 16 uur een tweedehands kledingmarkt plaats in het dorpshuis aan de Vaart Westzijde 12 in Warfhuizen. Er is veel veel kleding ingezameld voor de lente-en zomermaanden. De kledingmarkt in Warfhuizen wordt georganiseerd door ‘ons pakkie-an’, een non profit organisatie.

De opbrengst wordt besteed aan hulp voor Oekraïne. Tevens wordt koffie en thee geschonken en taart gebakken voor verkoop.

Kofferbakverkoop in Vledder

Tot en met oktober worden in Vledder elke tweede zaterdag van de maand kofferbak verkopen georganiseerd door Stichting Vrijwilligers Helpen Vrijwilligers in Vledder. Zo ook morgen. De kofferbak markten zijn bij Restaurant De Tippe in het hart van Vledder en duren van 0.900 uur tot 13.00 uur.

De data voor de komende markten zijn: 11 juni, 9 juli, 13 augustus, 10 september en 8 oktober. Ook jij mag je spullen vanuit de kofferbak komen verkopen. Er is voldoende ruimte maar zorg dat je er bent tussen 7.30 en 8.30 om zeker van een standplaats te zijn. Aanmelden van te voren is niet nodig. Een standplaats kost 5 euro.

Opera Cavalleria Rusticana op het Hogeland

Ben je een liefhebber van opera dan kun je dit weekend je hart ophalen. In een grote boerderij op het Groninger Hogeland in Bedum wordt de opera Cavalleria Rusticana opgevoerd. Opera op een sfeervolle locatie waarbij je met 100 á 120 mensen op een tribune zit en je de zangers in de ogen kunt kijken en bij wijze van spreken kunt aanraken.

De hele schuur is het ‘podium’ van de opera en jij als toeschouwer zit er middenin. Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni speelt in een boerengemeenschap. In het verhaal leiden liefde, ontrouw en eer tot een onontkoombare dramatische ontknoping. Kaarten zijn te koop via operaophethogeland.nl.

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda.

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl.


Nieuws

menu