Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe? Zes tips voor leuke uitjes

Rare-Planten-Dagen. FOTO EDWING BARENDRECHT

Bezoek het Grachtenfestival, bekijk modelvliegtuigen, doe inspiratie op voor een nieuw brei- of haakproject of kom kijken naar rare planten.

Een historische vloot en de Koninklijke Marine

Dit weekend vindt in Meppel na twee jaar afwezigheid wegens corona eindelijk weer het Grachtenfestival plaats. De binnenstad wordt gevuld met een keur aan historische schepen. Publiekstrekkers als de historische vloot, de braderie, het balgenfestival, het piraten-shantykorenfestival staan dit jaar ook weer op het programma.

Ook is de Koninklijke Marine weer van de partij. Het hele programma is te vinden op grachtenfestivalmeppel.nl.

Streekproducten op de Wollig Landleven Fair

Zaterdag is de Wollig Landleven Fair in Ruinen te bezoeken. Kom streekproducten, vers gegrilde hamburgers of spareribs proeven of kom inspiratie opdoen voor breien, haken of spinnen. Ook zijn er leuke homedecoraties, kunst, outdoor, workshops, kleding en lifestyle te vinden op de fair.

Er zijn ruim 60 standhouders aanwezig die hun producten, creaties en specialiteiten presenteren. De fair vindt plaats op het Evenemententerrein in Ruinen.

Modelvliegtuigen met Club Fly-in

De Radio Controlled Modelvliegclub Assen heeft alle leden opgeroepen om zaterdag met zoveel mogelijk vliegtuigmodellen naar de Club Fly-in op het vliegveld in Ubbena te komen. Het is op deze dag de bedoeling om zoveel mogelijk vliegtuigen te laten zien en ze te laten vliegen.

Zo kun je als bezoeker vele soorten modelvliegtuigen in actie zien. De Club Fly-in vindt plaats op het modelvliegveld van de club aan de Vriezerhoek 1 in Ubbena, achter de SITA, en begint om 11 uur. De toegang is gratis.

Zomerfolk festival in het Stadspark

Zaterdag en zondag is het in het Stadspark van Groningen tijd voor Zomerfolk. Het festival wordt door de band Rapalje georganiseerd. Middenin de natuur kun je optredens bezoeken van artiesten uit binnen- en buitenland.

Er is een kinderdorp volop entertainment en in de avond wordt er een kampvuur gemaakt. Naast alle activiteiten en muziek is er ook een markt te bezoeken. Het gehele programma is te vinden op zomerfolk.nl.

Brei- en haakinspiratie opdoen

Handwerken is weer helemaal hip. Om je vaardigheden weer even op te krikken kun je op de World Wide Knit in Public Day komen breien of haken bij Naaiatelier Vlagtwedde. Zaterdag kun je inspiratie opdoen en ideeën uitwisselen met andere handwerkfans. Ook worden er genoeg tips en trucs gegeven.

Zit je zelf momenteel niet middenin een brei- of haakproject? Dan zijn er leuke kleine projectjes die ter plekke kunnen worden gedaan. Toegang voor deze dag is helemaal gratis.

Rare Planten: Jan-op-de-preekstoel en duivelstong

Zaterdag en zondag is het tijd voor de Rare-Planten-Dagen bij Tuingoed Foltz in Meeden. De term voor het evenement komt van het Engelse Rare Plant Fairs en licht al een tipje van de sluier op wat de inhoud betreft; op deze fair draait het helemaal om zeldzame planten.

Van gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel tot duivelstong en olifantsoor. Er zijn rondleidingen om 11.30 en 14.30 uur, het evenement zelf is van 10 tot 17 uur te bezoeken.

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda.

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl.

Nieuws

Meest gelezen

menu