Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe? Zes tips voor leuke uitjes

Dag van het Park. FOTO ARCHIEF UITSERVICE

Kom struinen over de Boerenerffair, ontmoet dansgroepen uit de hele wereld op Op Roakeldais of maak een rondvlucht in de historische DC-3 Dakota.

Rondstruinen op de Boerenerffair van Moes&Moes

Op het erf van Moes&Moes in Zuidhorn kun je zaterdag rondstruinen over de Boerenerffair . Je vindt er standhouders op het gebied van mode, lifestyle, wonen, groen, lokale zuivelproducten en veel meer. Ook is de eigen winkel van Moes&Moes geopend.

Trek gekregen van al dat gesnuffel tussen de kraampjes? Koffie of thee met wat lekkers en een lunch is verkrijgbaar. Ook voor de kinderen is er vermaak. Je kunt de fair van 11.00 tot 16.00 uur bezoeken.

Muzikale strijd in Vries tussen brassbands

De Brink in Vries verandert zaterdag in een zomerfestivalterrein waar zo’n 150 blazers er tijdens STRAATbrass een gezellig muzikaal brassbandfestijn van maken. Ze binden de muzikale strijd met elkaar aan met een marsparade en een concertwedstrijd in de muziekkoepel.

In het ochtendprogramma gaan de deelnemende bands vanaf 11.15 uur de straat op voor de marsparade. Ze lopen, dansen of marcheren al musicerend over de Brink. Een publieksjury beoordeelt op originaliteit en de jury in de geblindeerde caravan op muzikale kwaliteit.

Rond 13.30 uur start het middagprogramma dat wordt gehouden in de muziekkoepel op de Brink. De orkesten brengen dan, eveneens voor een jury, een concertprogramma. Om 16.45 uur wordt de uitslag bekendgemaakt en wordt de Gouden Straatklinker overhandigd aan de beste brassband.

Dansgroepen uit de hele wereld op Op Roakeldais

In Warffum kun je nog tot en met zondag genieten van dansgroepen uit de hele wereld tijdens Op Roakeldais . Op dit kleurrijke, internationale festival tonen zij met trots hun cultuur in de vorm van dans, zang en muziek. De deelnemers treden op in hun traditionele, vaak kleurrijke kledij.

Er zijn dagelijks dansvoorstellingen en daarnaast is er een divers randprogramma met onder andere dansfeesten, optredens van diverse bands en artiesten, workshops en kinderactiviteiten. Kijk voor het volledige programma op oproakeldais.nl .

Beekjes, bos, heide en duingebied in Drentsche Aa

Onder leiding van een natuur & landschapsgids kun je zondagmiddag mee met een zomerwandeling door het mooie beekdallandschap van De Drentsche Aa tussen Oudemolen en Gasteren. De wandeling voert je door een landschap met beekjes, bos, heide en duingebied en is geschikt voor jong en oud.

Onderweg geeft de gids je uitleg over de karakteristieken van het gebied, zoals het geologische ontstaan en de flora en fauna. De wandeling start om 14.00 uur vanaf Herberg De Fazant in Oudemolen. Voor opgave en meer info kun je bellen met telefoonnummer 06 27451052.

Bekijk Groningen en Drenthe vanuit de lucht

Zin in een avontuur? Stap dan dit weekend aan boord van de Koninklijke DC-3 Dakota Prinses Amalia voor een bijzondere rondvlucht van 30 of 60 minuten over Assen (inclusief TT-circuit), Groningen en omgeving of de waddeneilanden Schiermonnikoog en Ameland. Vanaf Groningen Airport Eelde vertrekken zowel zaterdag als zondag drie rondvluchten, twee van 30 minuten om 11.00 en 13.00 uur en een van 60 minuten om 15.00 uur.

Beleef historisch vliegen in dit unieke vliegtuig, de enige vliegende DC-3 Dakota in Nederland. Deze historische Dakota vliegt op een hoogte van 1.000 voet (ruim 300 meter) zodat je door de grote ramen prima uitzicht hebt. Je kunt de rondvlucht boeken op dutchdakota.nl .

Muziek, sport, scouting, kunst en meer tijdens Dag van het Park

Kom zondag kijken en doen tijdens de Dag van het Park in Hoogezand . Tussen 13.00 uur een 17.00 uur is er van alles te beleven in het Gorechtpark, zowel aan land als op het water. Maak kennis met de musea van Midden-Groningen, doe mee met workshops en activiteiten van de bibliotheek, sportverenigingen en culturele instanties.

Kom boogschieten, ervaar hoe het is om een echte scout te zijn, train je snelle moves met een potje tafeltennis of zeil de vijver rond. Ben je even klaar met al dat doen? Haal een drankje bij de bar en geniet van muziek van onder andere Boaz en Melissa. Een doe-dag voor jong en oud.

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda.

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl.

Nieuws

Meest gelezen

menu