Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe? Zes tips voor leuke uitjes

Buitenfestival Boomkroonpad. FOTO ARCHIEF UITSERVICE

Stoomtreinen in Stadskanaal, buitenfestival bij het Boomkroonpad in Drouwen, bijzondere plekken in Midden-Groningen ontdekken, allerlei zoetigheden op Festival der Zoete Verleidingen of struinen over de SintJansmarkt in Kloosterburen. Je kunt volop genieten in Groningen en Drenthe het komend weekend!

Laat je verleiden door allerlei zoetigheden

Het Festival der Zoete Verleidingen is speciaal voor taartenbakkers en zoetekauwen die zich willen vergapen aan allerlei lekkers en bekende patissiers in het echt willen zien in het baktheater. Bekijk bakdemonstraties van Hidde de Brabander, Rutger van den Broek, Sarena Solari en de kersverse winnaar van Heel Holland Bakt Enzo Pérès-Labourdette, die de juryleden verraste met zijn creatieve vegan baksels. Chefkok Mikael Lindqvist van Villa BlauwHemel uit Diever laat zien hoe de Zweden hun fika lekkernijen maken.

Ook kun je langs diverse stands lopen vol hebbedingen, woonspullen en brocante of kun je diverse workshops volgen. Het festival wordt dit weekend gehouden bij Gasterij De Schildhoeve in Fluitenberg van 10.00 tot 18.00 uur. Op festivalzoet.nl vind je het hele programma.

Struinen langs kramen met kunst, textiel, plantjes en meer

De SintJansmarkt is een feestelijke markt in de Kloostertuin in Kloosterburen. Dit jaar wordt de markt gecombineerd met de kunstmarkt MonMarne. Je kunt er rondstruinen langs de kramen met textiel, plantjes, keramiek, schilderijen, wol, jams en nog veel meer.

Duo Lanyok zorgt voor de muzikale omlijsting, Kendall’s Cakes & Catering regelt lekkers bij de koffie of de borrel en kinderen kunnen bij Konka’s mozaïek & more terecht voor een miniworkshop. De markt is zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Buitenfestival midden in het bos

Bij Buitencentrum Boomkroonpad wordt zondag het het Buitenfestival gehouden. De hele dag is er voor alle leeftijden van alles te doen. Er is onder andere een markt, diverse demonstraties, wandelingen met de boswachter, activiteiten en workshops. En dat alles midden in het bos!

Het Buitenfestival vindt plaats van 11.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Geniet van stoomtreinen tijdens Stadskanaal onder Stoom

Het stoomspektakel Stadskanaal onder Stoom vindt zaterdag en zondag voor de zesde keer plaats. Tijdens het weekend rijden er vele stoomtreinen op de langste museumspoorlijn van Nederland. Speciale gast is dit jaar stoomlocomotief Cockerill van de Museum Buurtspoorweg uit Haaksbergen. Daarnaast zal stoomlocomotief 52 8082 voor het eerst sinds 34 jaar onder stoom te zien zijn!

Maar niet alleen treinen, ook stoommachines, historische bussen, schepen en modeltreinen zijn te zien in Stadskanaal. Tussen Stadskanaal en Veendam en tussen Stadskanaal en Nieuw-Buinen wordt op beide dagen een intensieve dienstregeling gereden met de historische treinen. De Museumspoorlijn STAR is beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Wandelen en ondertussen genieten van muziek

Zondagmiddag kun je meedoen met het Muzikaal Ommetje , een wandeling van ruim vijf kilometer in en rondom Zuidwolde in Drenthe.

Op diverse plaatsen op de route spelen muzikanten van Woudklank. De start is tussen 13.00 uur en 14.00 uur vanaf basisschool Het Groene Hart. Deelname is gratis. De wandelroute is ook rolstoeltoegankelijk.

Ontdek met Stip op de kaart bijzondere plekken

Altijd al eens willen golfen, suppen of zeilen? Benieuwd hoe een extensieve melkveehouderij gerund wordt of wie een reuzenrad koopt? Hou je van kunst, verhalen, erfgoed? Of heb je gewoon een brede, algemene interesse?

Kom dan zondag naar Stip op de kaart , en je ontdekt zeker bijzondere plekken in de regio Midden-Groningen of maakt kennis met mensen met een verrassend beroep, hobby of passie! Van 11.00 – 16.00 uur activiteiten in de regio. Van 16.00– 20.00 uur muziek en eten bij de Fraeylemaborg. Programma zie stipopdekaart.nl.

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda.

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl.

Nieuws

menu