Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe? Zeven tips voor leuke uitjes

Open dag camping d’Olde Kamp in Ansen. Foto: Shutterstock

Ga dansend het weekend in tijdens Disco Wonderland in Assen, trek in stilte over het Noordsche Veld of luister naar Drentse muziek van Martijje. Hieronder vind je zeven tips voor leuke uitjes in Groningen en Drenthe dit weekend.

Dansvloervullers, discokneiters en danceclassics

Begin je weekend vrijdagavond vanaf 20.00 uur feestend met Disco Wonderland bij De Bonte Wever in Assen. Dans op muziek van Ben Liebrand tijdens zijn lange set, bekijk de lichtshow en proef de lekkerste cocktails. Ook Corné Klijn en vaste dj Hans Stoeve zijn aanwezig om er een onvergetelijk feest van te maken.

Sfeervolle rommelmarkt voor Oekraïne

Zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur is centrum Het Karspel bij de Magnuskerk in Bellingwolde het decor van een gezellige rommelmarkt. De opbrengst van de markt komt ten goede aan slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne. De rommelmarkt is niet zo groot als voorgaande edities, maar zeker wel de moeite waard om een kijkje te nemen. Dit jaar heeft de organisatie geen ronde gedaan om allerlei rommelmarktspullen bij mensen thuis op te halen, maar de opslagruimte puilt uit en er is dus genoeg materiaal voor een mooie markt.

Neerlandistiekdagen in Groningen

Dit weekend vindt de tweede editie van de Neerlandistiekdagen plaats, ditmaal in Groningen. Als je het vakgebied een warm hart toedraagt, dan ben je zaterdag welkom om van gedachten te wisselen over de toekomst en vitaliteit van neerlandistiek. In het H.N. Werkman Stadslyceum vindt een keur aan optredens, gesprekken en workshops plaats waarin het vak over het voetlicht wordt gebracht.

Roos Custers, Coen Peppelenbos en Pauline Durlacher presenteren zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur een aangepaste aflevering van talkshow Onder de Vulkaan. Daarnaast is onder meer schrijver en muzikant Joost Oomen van de partij en verzorgt Kila van der Starre workshops over eigentijdse poëzie voor scholieren en studenten. Voor meer info en aanmelden klik hier.

Wildplukken in het Groninger Stadspark

Lijkt het je leuk om zelf thee of een salade te plukken? Onder leiding van wildplukgids Sanne Scheltena kun je zaterdag vanaf 14.00 uur mee met met een wandeling waarbij je op zoek gaat naar eetbare planten in het Stadspark in Groningen. In Nederland zijn in het wild volop eetbare planten te vinden, maar de kennis hierover is inmiddels grotendeels verloren gegaan. Samen met gids Sanne ga je op zoek naar de eetbare planten van dit seizoen. Aanmelden kan via de website.

Drentse taal en eigentijdse muziek

De Drentse ‘lady of jazz’ Martijje kijkt vooruit, want er is altijd hoop of ergens een mooi uitzicht. Ze speelt zaterdagavond om 20.00 uur bij concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond allerlei liedjes met een nieuw geluid vol roots, blues en gospel-invloeden. Martijje zingt jazz, pop en samba, maar ook blues, zoals te horen is op haar nieuwe album Zicht . De Drentse taal is de rode draad van haar carrière en geeft haar inspiratie, troost en hoop die ze graag overbrengt op anderen.

Nationale open camping dag

Deze zaterdag doet camping d’Olde Kamp in Ansen mee aan de Nationale Open Camping Dag. De camping is tussen 10.00 en 16.00 uur open en je kunt dan een kijkje nemen op het terrein, in een plaggenhut en bij de dieren. Ook kun je kennis maken met de nieuwe campingeigenaren Albert Dekker en Lieke Oenema. Voor kinderen is er een dierenbingo en aan het eind van de open dag ligt er voor iedereen een pizzapunt klaar.

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda.

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl.

Nieuws

menu