Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe: zes tips voor leuke uitjes

Dag van het Paard. FOTO ARCHIEF UITSERVICE

Bezoek een sprookjesweekend voor grote mensen, kom kijken naar sneakers, luister naar muziek op het Gooi maar in mijn pet-festival, luister naar schrijver Frank Westerman, bezoek de Dag van het Paard in Orvelte of neem een kijkje bij de Bruidbeurs op landgoed Nienoord.

Een dag vol sprookjes en magie voor grote mensen

Na twee Sprookjesweekenden voor kinderen is het zaterdag de beurt aan de volwassenen. In de sprookjestuin Dwingelderheem bij Dwingeloo onderga je een dag vol sprookjes die nét wat spannender zijn dan de kinderverhalen.

Naast voorstellingen is er muziek, zijn er workshops en (biologische) hapjes en drankjes. Bij slecht weer vinden de activiteiten binnen en overdekt plaats. Het programma is te bekijken op sprookjestuinen.nl/grotemensen.

Walhalla voor sneakerliefhebbers

Sneakerliefhebbers opgelet! Zaterdag vindt in MartiniPlaza de najaarseditie plaats van Sneakerzone. Een event vol met hype sneakers, streetwear, urban art, gaming, sports, dj’s, urban-entertainment en natuurlijk good food.

Deze vierde editie staat in het teken van de oprichter van het merk „Off White”; Virgil Abloh, welke de sneakercommunity tot nieuwe hoogtes heeft gebracht met spectaculaire releases. Er zijn ook dit jaar weer een groot aantal internationale standhouders aanwezig. Wil jij erbij zijn? Meld je aan via facebook.com/sneakerzoneexpo. Er is geen ticketverkoop aan de deur.

Straatfestival in het centrum van Emmen.

Het centrum van Emmen staat zondag in het teken van het Gooi maar in mijn pet-festival. Tijdens dit straatfestival kun je als beroeps- of als amateurmusici, jong en oud, je muziek laten horen. De nadruk ligt op onversterkt spelen, dus geen drumstel, maar djembé, cajon of bijvoorbeeld potten en pannen en geen elektrische gitaar, maar een akoestische. Iedere muzikant krijgt een eigen plek toegewezen.

Het is, zoals de naam van het festival al doet vermoeden, toegestaan om een extra zakcentje te verdienen door je petje voor je neer te leggen. Kom je als publiek dan bepaal je zelf naar wie je wilt luisteren en geld doneert. Een professionele jury beoordeelt de kandidaten en let vooral op de kwaliteit van iedere deelnemer of groep waarbij sfeer, originaliteit en of de act straatmuzikantwaardig en akoestisch is.

Frank Westerman vertelt in Middelstum over zijn nieuwste boek

Schrijver, journalist Frank Westerman (1964) is bekend van onder meer De graanrepubliek en Een woord een woord (winnaar Bob den Uylprijs 2017). Op uitnodiging van Culturele Raad Middelstum komt hij zondag in de Hoeksteenkerk in Middelstum vertellen over zijn nieuwste boek Te waar om mooi te zijn , over kunst, de mens en de natuur.

Bobsleeërs die op de baan plots niet meer naar beneden durven. Halsbandparkieten als ongewenste vreemdelingen in het Vondelpark. Een duel in de Himalaya op 8000 meter hoogte? Moord en doodslag op Spitsbergen, bezien vanuit een ijsbeer? Te waar om mooi te zijn bundelt de beste verhalen van deze meesterverteller. In twaalf onvergetelijke reportages voert hij je als lezer mee naar de domeinen van het onwaarschijnlijke. Kaarten zijn te bestellen via: www.ticketkantoor.nl/shop/west.

Dag in het teken van paard en pony

Hou jij van paarden? Dan mag je zondag de Dag van het Paard in Orvelte niet missen. De hele dag staan paarden en pony’s in de spotlights in het museumdorp. Er zijn verschillende shows en demonstraties te zien, waaronder vrijheidsdressuur, Friese paardenballet en ruiter Bert-Jan Zuidema laat de springkunsten van zijn paard zien.

Ook zijn er tuigpaarden en mini-paardjes en op de brink staan rassen en standhouders die hun ras promoten. Je mag knuffelen met een paard of pony en voor kinderen is er de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om met een pony om te gaan. De activiteiten vinden doorlopend plaats en worden door een speaker aangekondigd.

Ideeën opdoen op Bruidsbeurs Nienoord

Heb jij trouwplannen, maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor het invullen van deze grote dag? Bezoek dan zondag de bruidsbeurs van trouwlocatie Grand Café Borg Nienoord in Leek. De verschillende standhouders proberen je met hun diensten en producten zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw grote dag. Van bloemen, trouwringen, muziek en kleding tot aan fotografie en trouwvervoer.

Het feit dat er op de Borg ook veel bruiloften worden gehouden, maakt dit ook de perfecte locatie voor een bruidsbeurs. Dus ben je benieuwd naar wat de standhouders allemaal te bieden hebben en of de Borg misschien wel jullie trouwlocatie wordt? Dan ben je zondag van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom.

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/agenda

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl

Nieuws

menu