Wat kan je vanaf tweede pinksterdag in het Drents Museum in Assen verwachten? Onder meer foto's van Saskia Boelsums uit Nieuw-Schoonebeek

Overal in het museum plakt Sikko Smith van Multicopy, stickers op de vloer om mensen op de anderhalve meter afstand te wijzen. Foto: Marcel Jurian de Jong

Na twee maanden van sluiting gaat het Drents Museum in Assen maandag 1 juni om 12.00 uur weer open. Een aantal tentoonstellingen is vanwege de coronacrisis verlengd.

Zo is in de grote zaal nog tot en met 13 september de tentoonstelling Barbizon van het Noorden - De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 te zien.

De schilderijen van David Schnell, één van Duitslands belangrijkste hedendaagse kunstenaars, hangen nog tot en met 27 september 2020 in de Abdijkerk.

De installatie Diasporalia van de Belgische kunstenaar Koen Theys en het intieme werk van Wout Muller zijn nog tot en met 13 september te bewonderen.

In KINK, de tentoonstellingsruimte in De Nieuwe Kolk, presenteert het museum tot en met 27 juni 2020 de tentoonstelling Saskia Boelsums - Landscape revisited .

Op de website van het Drents Museum staat het volledige overzicht. Ook de museumshop en Grandcafé Krul zijn weer toegankelijk voor publiek.

Tickets zijn sinds gisteren online te koop

Wie het Drents Museum wil bezoeken kan sinds gisteren online tickets kopen om zo vanaf 1 juni op een vooraf vastgestelde tijd een kijkje te nemen. Algemeen directeur Harry Tupan: ,,Achter de schermen maken we alles gereed voor de heropening, zodat ons publiek straks op een veilige, gastvrije en verantwoorde manier van onze prachtige kunst en cultuur in het museum kan genieten.’

Coronaproof: schermen en extra schoonmaak

Om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen, zijn wachtstrepen en herinneringsstickers op strategische plekken aangebracht en is de maximale capaciteit bij de verschillende tentoonstellingszalen aangegeven. In een aantal ruimtes zijn looproutes aangebracht.

Uiteraard zijn er extra hygiënerichtlijnen voor bezoekers en museummedewerkers. Zo zijn er transparante schermen geplaatst op de balies en in het café. Daarnaast zijn er dispensers om de handen te desinfecteren en wordt er gezorgd voor extra schoonmaak.

Nieuws

Meest gelezen

menu