Dit doen de theaterzalen in Groningen en Drenthe in het nieuwe cultuurseizoen: aanpassen, schrappen en schuiven

Het nieuwe cultuurseizoen klopt op de deur. Door corona wordt dat er een als nooit tevoren. Doorlopend zullen programmeurs hun aanbod blijven uitbreiden, aanpassen, schrappen en schuiven, net als met stoelen. De zalen popelen. Maar wil het publiek ook?

Marcel Hensema was met Mijn Ede op 1 juni de eerste die na 11 maart een voorstelling speelde, in de Stadsschouwburg Groningen, voor toen nog het maximum van dertig bezoekers.

Marcel Hensema was met Mijn Ede op 1 juni de eerste die na 11 maart een voorstelling speelde, in de Stadsschouwburg Groningen, voor toen nog het maximum van dertig bezoekers. Foto: Corné Sparidaens

Programmeren is vooruitzien. Theaters hadden hun kladblokken voor het seizoen 2020/2021 in maart al vol. Toen kwam corona en werd alles anders. In eerste instantie verplaatsten de zalen producties die tussen 12 maart - de dag dat de bijl viel - en deze zomer op de rol stonden met kunst en vliegwerk zoveel mogelijk naar augustus, september. Naar nu dus. Toen ook dat onhaalbaar bleek, stond vast: dit wordt een nieuw seizoen lang improviseren.

Het ging er hard aan toe

Nieuws

menu