Wereldberoemd landart-werk Broken Circle bij Emmen is dit jaar vier keer te bezoeken

Landart-werk Broken Circle / Spiral Hill bij Emmerschans. Foto Aerophoto Eelde

Het kunstwerk Broken Circle/Spiral Hill, gelegen bij een zandafgraving bij Emmerschans, wordt dit jaar vier keer opengesteld voor publiek.

De eerste excursie vindt plaats op zaterdag 25 april. Vervolgens is het kunstwerk ook op 4 juli, 5 september en 31 oktober te bezoeken.

Broken Circle/Spiral Hill is een landart-werk van Robert Smithson dat in 1971 is aangelegd voor de tentoonstelling Sonsbeek buiten de Perken. Het kunstwerk ligt in een zandgroeve van de Zand- en Exploitatie Maatschappij Emmen van de familie De Boer. Dit bedrijf was nauw betrokken bij de totstandkoming en het beheer van het kunstwerk.

Gastsprekers

Het gebied is niet publiek toegankelijk. ,,Vorig jaar is het afgraven van zand gestopt en kreeg de zandgroeve een nieuwe particuliere eigenaar, die zich op een nieuwe toekomst voor het gebied bezint”, meldt Anne Reenders van Land Art Contemporary. ,,Met de eigenaar is afgesproken om dit jaar vier keer een excursie te organiseren. Bezoekers moeten zich van tevoren opgeven. Bij elke excursie vertelt een gastspreker vanuit zijn of haar invalshoek over Broken Circle/Spiral Hill.”

Reserveren voor één van de vier excursies kan via [email protected] Meer informatie over de excursies staat op de website van Land Art Contemporary .

Nieuws

menu