Zonder przewalskipaard maar toch vol instinkers: Groot Dictee der Nederlandse Taal in Forum Groningen. 'Met sterk Gronings accent'

Het Groene Boekje kan weer afgestoft. In het Forum Groningen verzamelt zich zaterdag een groep taalfanaten en bekende Groningers die zich onder toeziend oog van Frits Spits over het Groot Dictee der Nederlandse Taal buigen. Aan de deelnemers de taak om te testen hoe goed zij de spellingsregels beheersen.

Vorig jaar (zie foto) was het Groot Dictee der Nederlandse Taal in Nijmegen. Dit jaar presenteert Frits Spits de grote spellingsoefening vanuit het Forum in Groningen.

Vorig jaar (zie foto) was het Groot Dictee der Nederlandse Taal in Nijmegen. Dit jaar presenteert Frits Spits de grote spellingsoefening vanuit het Forum in Groningen. Foto: Marcel Krijgsman

Wanneer schrijf je een samengesteld woord mét een koppelteken? En wanneer zonder? Zat die extra -n nou wel of niet in pannenkoek? Bollebozen die meedoen aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal hebben nog heel even de tijd om hun kennis van de spellingsregels bij te spijkeren. Zaterdag is het zover: dan strijkt presentator Frits Spits van de Taalstaat neer in het Forum Groningen met zijn vijfde editie van het Groot Dictee, voorgelezen door politica Gerdi Verbeet en geschreven door auteur Wim Daniëls.

Nieuws

menu