Jacques d'Ancona geniet in Bad Nieuweschans van Over de Grens door Theater over de Noord | recensie ★★★★★

Jaren geleden, het was in een cabaretprogramma van Don Quishocking. Ze deden een nummer over de oorlog. Informeerde George Groot met zijn sublieme timing: „Welke oorlog...?” Het kan geen toeval zijn, in het muzikale theaterstuk ‘Over de Grens’ zit ook een bijdrage van Groot, naast werk van Ramses Shaffy, Alex Vissering, Björk, Rutger de Bekker, Jan Beuving en anderen. Deze voorstelling speelt in Oost-Groningen. De laatste in een trilogie waarin de cultuur, de identiteit en de mensen van de streek centraal staan.

De hoofdrolspelers Ad van Kempen, Janna Adank, Albert Secuur, Lucrectia van der Vloot en David van Uuden (vlnr) in 'Over de Grens'.

De hoofdrolspelers Ad van Kempen, Janna Adank, Albert Secuur, Lucrectia van der Vloot en David van Uuden (vlnr) in 'Over de Grens'. Foto: Huisman Media

Lees meer over
Theater en musical
Oldambt

Het is een meeslepende, obsederende ervaring op basis van gebeurtenissen in de jaren 1944 - ‘45 rond Jan Kolder. Hij was de boer die geen held wilde zijn. Die onder het motto Aander lu bin ook lu zijn hart volgde, vluchtelingen opnam, onderduikers en Joodse kinderen uit de Randstad verborg op de hooizolder. Woedend, maar zonder angst. Onbreekbaar.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's