YouTube-fenomeen en popster Blanks (Simon de Wit uit Groningen) maakt met nominatie kans om in voetsporen te treden van Dua Lipa, Stromae en Adele

Simon de Wit, alias Blanks, gaat Europa in met nieuw album. Foto: Jantina Talsma

Simon de Wit (24), artiestennaam Blanks, uit Groningen maakt kans op een Music Moves Europe Award. Dat is maandagavond bekendgemaakt tijdens het openingsevent van Linecheck Music Meeting &Festival, dat plaatsvindt in BASE Milano. Het gaat om een prijs van de Europese Unie voor pop- en hedendaagse muziek.

Het doel van de prijs is om opkomende Europese artiesten te steunen in de ontwikkeling van hun internationale carrières. In totaal zijn er vijftien artiesten genomineerd voor de Music Moves Europe Awards 2022. De genomineerde artiesten zijn: Alina Pash (Oekraïne), Anna (Italië), Balkan Taksim (Roemenië), Blanks (Nederland), Denise Chaila (Ierland), Дeva (Hongarije), DORA (Spanje), Francis of Delirium (Luxemburg), Friedberg (Oostenrijk), JADA (Denemarken), Ladaniva (Armenië), Meskerem Mees (België), Mezerg (Frankrijk), Nenny (Portugal) en Zoe Wees (Duitsland).

Nieuws

menu