Zangeres Rimon in de race voor een talentprijs op Eurosonic Noorderslag

Rimon tijdens haar optreden op Noorderslag 2019. Foto: Siese Veenstra

Hiphop- en new soulzangeres Rimon is als Nederlandse artieste genomineerd voor een Music Moves Talent Award 2021. De MMTA-awards worden op vrijdag 15 januari tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen uitgereikt.

Rimon (Bahere) (23) vluchtte als kleuter met haar moeder uit Eritrea naar Nederland. Ze manifesteerde zich enkele jaren geleden al als een groot talent met internationale ambities. Ze stond in 2019 op ESNS, zowel doordeweeks op Eurosonic als op zaterdag tijdens Noorderslag. Er zijn meer genomineerde acts die eerder op het Groningse festival hebben gespeeld, zoals de tijdens de laatste editie My Ugly Valentine en ook Inhaler, de band van Elijah Hewson, de zoon van U2-zanger Bono.

Publieks- en juryprijs

Alle zestien genomineerde acts krijgen een optreden tijdens het op corona aangepaste ESNS in januari en daarnaast publicitaire ondersteuning. Muziekliefhebbers uit heel Europa kunnen van af nu tot 7 januari een stem uitbrengen via https://musicmoveseuropetalentawards.eu/ voor de Public Choice Award 2021, waar een geldprijs van vijfduizend euro aan hangt.

Een jury selecteert vervolgens acht winnaars, die allen 10.000 euro mogen bijschrijven. Het geld moet worden besteed aan de uitbouw van hun carrière.

De MMTA-awards zijn de opvolgers van de eerdere EBBA’s. De organisatie ervan ligt in handen van ESNS en het Reeperbahn Festival in Hamburg, in samenwerking met een groot aantal andere partijen actief in de Europese muziek-en omroepwereld en ondersteund door de gemeente en provincie Groningen, het ministerie van onderwijs en cultuur en de Europese Commissie.

Nieuws

Meest gelezen

menu