Birgit Koopsen uit Winsum: 'Alle bekendheid en contacten kwamen via sociale media' | Groot kunstenaar dankzij Instagram (3)

Veel creatievelingen delen hun werk via sociale media, in de hoop ooit internationaal door te breken. Drie noordelijke succesverhalen. Deel 3 gaat over Birgit Koopsen uit Winsum. Een website heeft ze niet, maar door hard aan haar zichtbaarheid op social media te werken kan ze nu van haar hobby leven.

Birgit Koopsen uit Winsum.

Birgit Koopsen uit Winsum. Foto: Corné Sparidaens

Lees meer over
Beeldende kunst
Het Hogeland
Media

„Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar voor de komst van de digitale camera en smartphone plakte ik mijn foto’s in ouderwetse fotoboeken. Daarvan maakte ik dan ware kunstwerkjes, met bonnetjes, kaartjes, teksten en mooie achtergronden. ‘Als je dat zo leuk vindt, moet je gaan scrapbooken ’, zei de vriendin van mijn zwager in 2003. Ik had geen idee waar ze het over had. Online ontdekte ik deze nieuwe trend uit de Verenigde Staten, waarbij mensen hun levens en herinneringen op een fantasievolle manier in plakboeken vastleggen. Een beetje zoals ik al deed, maar dan met veel meer verschillende decoraties. Dat wilde ik ook.

Nieuws

menu