Het Grote Gebeuren, festival voor lezers en schrijvers in Groningen, neemt bestselleritis en andere boekenkwalen onder de loep

Festival Het Grote Gebeuren in Groningen stelt lezers in staat te ontdekken wat leeft onder lezers en schrijvers. Zoals verslaving aan dat wat succesvol is en verwaarlozing van de rest. Kortweg: bestselleritis.

Hoewel er meer boeken worden verkocht en uitgeleend zien zowel boekwinkels als bibliotheken de belangstelling voor Nederlandse literatuur afnemen.

Hoewel er meer boeken worden verkocht en uitgeleend zien zowel boekwinkels als bibliotheken de belangstelling voor Nederlandse literatuur afnemen. Foto: Rob Engelaar

Lees meer over
Boeken

Even terug naar vorige maand, toen de lijst met bestverkochte boeken van het afgelopen jaar werd gepresenteerd. ‘Lezers kochten 43 miljoen boeken, 0,4 procent meer dan in 2021’, meldde de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) om te beginnen. Direct gevolgd door: ‘Boekenmarkt is in omzet 2,7 procent gestegen’. Daarna was het goede nieuws op.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's