Bibliotheek Hoogezand genomineerd voor de Beste Bibliotheek Award 2022

Studeren in de bieb van Hoogezand. Foto: Marleen Annema

De Bibliotheek van Hoogezand is genomineerd voor de Beste Bibliotheek Award van 2022. De prijs wordt op 1 november uitgereikt. Tot 23 oktober kan er nog gestemd worden.
Lees meer over
Boeken

Op 1 november reiken Bibliotheekblad en Stichting NBD Biblion de prijs uit voor Beste Bibliotheek van Nederland. ‘Daarnaast zijn er twee awards te winnen voor de Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd’, meldt Bibliotheekblad.

Beste Bibliotheek Award

Met de verkiezing Beste Bibliotheek wil Bibliotheekblad laten zien ‘dat Nederland beschikt over aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken die het waard zijn om in stand te houden. De wedstrijd zorgt lokaal en landelijk voor een zinvolle discussie over de plaats en de functie van een bibliotheek in de lokale samenleving’.

Niet voor het mooiste gebouw

De verkiezing van de beste bibliotheek van Nederland wil ‘nadrukkelijk geen prijs voor het mooiste gebouw zijn. Zij stelt zich ten doel die vestiging te onderscheiden die het best functioneert, die optimaal invulling geeft aan de functies uit de bibliotheekwet’.

Naast de bibliotheek van Hoogezand zijn de bibliotheek van Almelo, Goes, Noordwijk en Terneuzen genomineerd.

Publiek stemt mee

Naast een professionele vakjury krijgt ook het publiek een stem in de uitslag. Stemmen kan tot en met 23 oktober op bibliotheekblad.nl. De stem van de vakjury telt twee keer mee, de publieksstem één keer.

Schrijfwedstrijd

Dit jaar wordt voor het eerst de Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd georganiseerd, met als thema ‘Wat betekent de bibliotheek voor jou?’, of ‘Hoe heeft de bibliotheek jouw leven veranderd?’ Inzenden kan tot en met 1 augustus en spelregels staan op bibliotheekblad.nl/schrijfwedstrijd.

Nieuws

menu