Vijftig jaar na 'Grenzen aan de groei' las Joep van Ruiten een boosmakend boek over hardnekkige domheid: 'Wat we toen al wisten' | boekrecensie ★★★★☆

In april 1968 kwam in Rome, op uitnodiging van een aan autofabrikant Fiat verbonden stichting, een groep wetenschappers, bestuurders en zakenlieden bijeen om ‘op informele wijze de meest dwingende wereldproblemen door te nemen’. Het leidde tot gesteggel, maar uiteindelijk ook tot een publicatie waarvan in 1972 alleen al in Nederland een kwart miljoen exemplaren werden verkocht.

Wat we toen al wisten (2022), Geert Buelens

Wat we toen al wisten (2022), Geert Buelens

Lees meer over
Boeken

Literatuurwetenschapper Geert Buelens (1971) schreef met Wat we toen al wisten een boek over de totstandkoming en impact van Grenzen aan de groei, het rapport voor de Club van Rome. Hij baseerde zich daarbij op een enorme hoeveelheid documenten, waaronder veel artikelen uit kranten, en vulde deze aan met persoonlijke herinneringen aan een tijd dat het milieubewustzijn voor het eerst hoog op de agenda kwam te staan. De inhoud van de publicatie werd destijds even fanatiek omarmd als bestreden.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's