Een informatief, leerzaam en vermakelijk boek over Nederlands, bestaat zoiets? Jos Joosten schreef het

De Franse socioloog Pierre Bourdieu (1930 – 2002) voorzag een cultuur van de grootste gemene deler, aangepast aan de smaak van de gemiddelde consument. Jos Joosten verwijst naar hem in zijn boek 'Hoera! Een boek over Nederlands en Nederlandse letterkunde van nu'.

De Franse socioloog Pierre Bourdieu (1930 – 2002) voorzag een cultuur van de grootste gemene deler, aangepast aan de smaak van de gemiddelde consument. Jos Joosten verwijst naar hem in zijn boek 'Hoera! Een boek over Nederlands en Nederlandse letterkunde van nu'. Foto: AFP/Pierre Verdy

Het lezen van Nederlandse literatuur neemt in populariteit af, blijkt uit cijfers van boekverkopers. Met het lezen over literatuur is het vermoedelijk nog erger gesteld. Ligt dat aan die boeken? Of aan de lezers?
Lees meer over
Boeken

Deze vragen worden opgeroepen door het boek Hoera! van Jos Joosten, hoogleraar Nederlandse letterkunde. Hoewel de ondertitel ‘over Nederlands en Nederlandse letterkunde van nu’ kan afschrikken, verdient het boek van Joosten een groot publiek. Want: actueel en urgent.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's