Marente de Moor legt lezer in 'De schoft' een morele vraag voor: kun je afzijdig blijven als je getuige bent van een misdaad? | recensie ★★★★☆

Omslag boek 'De schoft' van Marente de Moor.

Omslag boek 'De schoft' van Marente de Moor.

De hoeveelheid vluchtelingen die met gammele bootjes vanuit Afrika de overtocht probeert te maken, is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Sommigen halen de overkant, anderen niet. In ‘De schoft’ van Marente de Moor proberen enkele moedige vrouwen met een eigen schip mensen op de Middellandse Zee te redden.
Lees meer over
Boeken

Aan boord bevindt zich ook de oudere, cynische journalist Tom die met afschuw kijkt naar de huidige kranten met ‘meningen van columnisten over hun belevenissen van niks’. Hij heeft de opdracht aanvaard om een reportage te schrijven over de vrouwen, maar voordat hij het weet, zit het schip al vol met opgepikte vluchtelingen: allemaal mannen. Tom deelt zijn hut met de ‘evacué’ Adama. Omdat het schip nergens aan land mag, loopt de spanning aan boord snel op. De Moor legt de kloof vast tussen het idealisme van de vrouwen en de scepsis van Tom die de mannen als ‘proefkonijnen in een laboratorium van de deugd’ ziet.

Heilig verklaarde Agatha werd gemarteld en verminkt

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's