Hij rommelt van de ene naar de andere vrouw, zij blijft van haar grote liefde houden - 'Onkrijgbaarheid' van Tim Krabbé | Recensie ★★★☆☆

Het is een terugkerend thema in het werk van Tim Krabbé: die ene grote, ware liefde. Het kwam al voor in de everseller ‘Het gouden ei’ en het is het belangrijkste thema in zijn nieuwste roman met de lelijke titel ‘Onkrijgbaarheid’.

.

.

Lees meer over
Boeken

Voordat de lezer in het leven van schrijver Giel Labij stapt, is er een openingshoofdstuk dat in Las Vegas speelt met andere hoofdrolspelers. Eerst is daar de 78-jarige Mal die rouwt om zijn geliefde Maxine met wie hij jaarlijks naar de gokstad trok. Hij ontmoet in een casino de 73-jarige Lorette. Het toeval, dat in de rest van de roman ook nogal de loop van de gebeurtenissen dicteert, is in dat eerste hoofdstuk wel heel nadrukkelijk aanwezig. Niet alleen winnen de twee, vlak naast elkaar gezeten, beiden de jackpot, later op de dag zijn ze ook aanwezig bij het bloedbad dat aangericht wordt door een schutter die vanuit zijn hotelkamer op het publiek bij een concert schiet. In de tussentijd hebben ze bij een pizzaatje elkaars levensverhaal verteld.