Beestachtig machtsmisbruik in 'Women talking' met ijzersterke Rooney Mara, Claire Foy en Jessie Buckley | recensie ★★★★☆

Michelle McLeod, Sheila McCarthy, Liv McNeil, Jessie Buckley, Claire Foy, Kate Hallett, Rooney Mara en Judith Ivey (vlnr.) in 'Women talking' van Sarah Polley.

Michelle McLeod, Sheila McCarthy, Liv McNeil, Jessie Buckley, Claire Foy, Kate Hallett, Rooney Mara en Judith Ivey (vlnr.) in 'Women talking' van Sarah Polley. Foto: Michael Gibson

De een wordt wakker met bloed tussen haar benen, de ander blijkt op onverklaarbare wijze zwanger. De vrouwen van een mennonietendorpje snappen er niks van. Volgens de predikant hebben ze last van demonen, of gewoon rare vrouwenfantasieën. Maar de werkelijkheid blijkt in ‘Women talking’ vele malen gruwelijker te zijn.
Lees meer over
Film

De aap komt uit de mouw nadat iemand op heterdaad is betrapt, in het Amerika van 2010. Een groep mannen blijkt dorpsgenoten in hun slaap te verdoven, om ze vervolgens ongemerkt te kunnen verkrachten. De daders worden opgepakt, de andere mannen gaan naar de stad om ze weer vrij te krijgen. En dus zijn de slachtoffers twee dagen alleen, om te beslissen hoe het nu verder moet. Moeten ze de problemen negeren, gaan ze de confrontatie aan, of verlaten ze hun dorpje?

Verziekte mannencultuur

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's