Internationaal Filmfestival Assen opent met het BAFTA-genomineerde Ali & Ava

Het IFA opent met Ali & Ava. Foto: IFA.

Internationaal Filmfestival Assen (IFA) Vrouw & Film opent de 42e editie met de voorpremière van het BAFTA-genomineerde Ali & Ava, op vrijdagavond 11 maart in DNK te Assen.
Lees meer over
Film
Assen

Programmeur Henriëtte Poelman: ,,Heel mooi om deze editie te openen met Ali & Ava van Clio Barnard. Twee ontzettend sympathieke personages, prachtig gespeeld ook, in een plotselinge vriendschap die uitgroeit tot liefde – ondanks de worsteling met eerdere relaties en huiselijk geweld, vooroordelen over afkomst en de achterstand die ze ervaren binnen de arbeidersklasse. Een typische IFA-film en in lijn met de rest van het programma: vol films met personages die verre van eendimensionaal zijn, waarmee we het belang van intersectionaliteit in emancipatie benadrukken. Ali & Ava geeft een gezicht aan hen die zelf niet hard roepen, maar net zo goed deel uitmaken van onze samenleving en cruciaal zijn voor de mensen om hen heen”.

Voorpremière Ali & Ava

De energieke soundtrack en de sympathieke personages van Ava en Ali staan haaks op het sobere, grijze Bradford, de voormalige Engelse industriestad waar de film zich afspeelt. Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas: Ava is lerares, een alleenstaande moeder van vier en oma van vijf. De twee ontmoeten elkaar in de stromende regen als Ali Ava een lift aanbiedt. Ze hebben direct een klik door hun liefde voor muziek, al verschillen hun smaken behoorlijk. Al snel groeit hun vriendschap uit tot meer, hoewel sporen van Ava’s eerdere huwelijk en Ali’s op handen zijnde scheiding hun relatie dreigen te overschaduwen.

Openingsact Noordstaat

Cultuurorganisatie Noordstaat verzorgt vrijdagavond 11 maart de opening van IFA met een performance van Deejay Irie en Spoken Word-artiest Charlotte Beerda.

Het volledige programma van IFA wordt vanaf vrijdag in twee delen bekendgemaakt op de nieuwe website van het filmfestival. De kaartverkoop start op 25 februari.

Nieuws

menu