Radio Veronica ligt met nieuwe dj’s en de liefde voor muziek op koers. 'We hebben geen gezeur'

„De laatste anderhalf jaar hebben we meer meegemaakt dan in de 10 jaar daarvoor.” Rob Stenders en Caroline Brouwer kijken als zenderbazen van Radio Veronica terug op een roerige periode. Maar ook vooruit: met een andere programmering, nieuwe dj’s en de liefde voor muziek liggen ze voorlopig op koers.

Radio Veronica-zenderbazen Caroline Brouwer en Rob Stenders: „Wij zitten in een commerciële omgeving waar je wel wat dingetjes meemaakt.”

Radio Veronica-zenderbazen Caroline Brouwer en Rob Stenders: „Wij zitten in een commerciële omgeving waar je wel wat dingetjes meemaakt.” Foto: Ben Houdijk

Lees meer over
Media

In Hilversum delen Rob Stenders en Caroline Brouwer een kantoor in het Talpa-gebouw. Aan de muur een grote afbeelding van een demonstratie in Den Haag, in 1973, voor het behoud van de toen nog illegale commerciële zeezender. Een jonge jongen is erop te zien, die wel wat weg heeft van Rob Stenders. „Ik ben het niet, maar was er wel bij.” Aan een andere wand prijken ingelijste platen, van onder meer The Beatles en The Velvet Underground. „Het is een stuk gezelliger dan toen we hier net zaten, iedereen sjouwt van alles naar binnen”, stelt Brouwer vast.