Ellen ten Damme had 'zelfde ervaring' als slachtoffers The Voice of Holland. Volgens AD gaat het om rapper Ali B

Özcan Akyol en Ellen ten Damme. Foto: BNNVARA

De advocaat van Ali B reageert zaterdag op de ervaringen die Ellen ten Damme deelde in het NPO 2-programma De Geknipte Gast. Dat laat Bart Swier weten in een korte reactie aan het ANP.
Lees meer over
Media
Noordenveld

De in Roden opgegroeide Ten Damme vertelde vrijdagavond dat ze „een zelfde ervaring” had gehad als de slachtoffers van seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland.

Volgens het AD gaat het om rapper Ali B en heeft Ten Damme inmiddels een verklaring afgelegd bij de politie. Het incident zou zich hebben voorgedaan tijdens de opnames van het AVROTROS-programma Ali B en de Muziekkaravaan, waar Ten Damme in 2014 aan meedeed. De rapper nam de zangeres destijds mee naar de Marokkaanse stad Meknes om inspiratie op te doen voor een nummer.

Een woordvoerder van AVROTROS laat desgevraagd weten „enorm geschrokken” te zijn van het verhaal van Ten Damme. „We vinden het verschrikkelijk als dit inderdaad heeft plaatsgevonden tijdens de opnames van Ali B en de Muziekkaravaan. In overleg met Ellen ten Damme zullen we actie ondernemen.”

Ali B werd recentelijk beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag rondom het programma The Voice of Holland. Tegen Ali Bouali, zoals de rapper echt heet, liggen inmiddels twee aangiftes, waarvan in ieder geval een voor verkrachting.

Het management van Ten Damme was vrijdagavond niet direct bereikbaar voor commentaar.

Nieuws

menu