Gerrit Hiemstra stopt in september als weerman voor de NOS

Gerrit Hiemstra

Gerrit Hiemstra Foto: Niels de Vries

Gerrit Hiemstra stopt als weerman voor de NOS. Hij wil meer tijd vrijmaken voor nieuwe activiteiten op het terrein van ‘klimaatneutraal en biobased bouwen’, laat de NOS maandag weten.
Lees meer over
Media

De 61-jarige Hiemstra is in september voor het laatst als weerman in het NOS Journaal te zien. Hij debuteerde in 1998 als vervanger van Erwin Kroll en presenteert sindsdien twee keer in de week de weersverwachting.

Naast zijn tv-activiteiten was hij ook eigenaar van DLV Meteo, dat later opging in WeerOnline, een van de eerste en uiteindelijk een van de grootste weerwebsites. In 2009 werd dat bedrijf overgenomen. In 2014 richtte Hiemstra Weather Impact op, een bedrijf dat onder meer klimaatadviezen en weersverwachtingen geeft aan boeren in Afrika en Azië.

Klimaatverandering

Met een nieuw bedrijf wil Hiemstra een ‘concrete bijdrage leveren aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen’, aldus de NOS. Zelf zegt hij daarover: ,,Tot nu toe heb ik vooral veel verteld en gesproken over klimaatverandering, maar nu wil ik er ook echt iets aan gaan dóen.”