Serie over flamboyante modeontwerper en charmante blaaskaak Roy Halston Frowick schiet regelmatig door naar pure camp | Netflix

De Amerikaanse modeontwerper Roy Halston Frowick (1932 -1990) verwierf in de jaren 70 onder de naam Halston faam met zijn eenvoudige doch elegante ontwerpen die verkocht werden in zijn boetiek aan de chique Madison Avenue in New York.

Ewan McGregor speelt de flamboyante modeontwerper Halston in de gelijknamige serie.

Ewan McGregor speelt de flamboyante modeontwerper Halston in de gelijknamige serie.

Hij was een goede vriend van Liza Minnelli en frequenteerde met zijn entourage regelmatig de hippe disco Studio 54. Zijn einde was minder glamoureus: gesloopt door cokegebruik en aids stierf hij op 57-jarige leeftijd.

Over dit flamboyante personage is de 5-delige Netflixserie Halston te zien, met Ewan McGregor in de titelrol. Over die casting werd al snel gemord: McGregor is de zoveelste hetero acteur die een homo speelt terwijl openlijk homoseksuele acteurs zelden voor heterorollen gevraagd worden.

De serie is al net zo zwierig als McGregor de modeontwerper speelt

Maar wie over dat bezwaar heenstapt, zal moeten toegeven dat McGregor met zijn shit eating grin van Halston een charmante blaaskaak maakt. Dat hij zich gretig overgeeft aan de herenliefde en de drugs was voor de erven Halston dan weer reden om bezwaar te maken tegen de serie: zij verklaarden zich niet te herkennen in het ‘inaccurate, gedramatiseerde beeld’ dat de serie van de modeontwerper schetst.

De mede door Ryan Murphy ( Glee , Ratched ) geproduceerde reeks houdt de vaart er lekker in. De serie is al net zo zwierig als McGregor de modeontwerper speelt. Halston schiet regelmatig door naar pure camp – vooral de derde aflevering vliegt gierend uit de bocht – maar dat zou de naamgever ongetwijfeld minder erg hebben gevonden dan zijn nabestaanden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Media
menu