Is het echt waar? Vandaag Inside keert maandag terug bij SBS6, mét Johan Derksen

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Foto: Archief ANP

Wat niemand voor mogelijk hield, gebeurt toch: de veelbesproken tv-show Vandaag Inside keert vanaf maandag terug bij SBS6. Inclusief boegbeelden Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee.
Lees meer over
Media
Aa en Hunze
Assen

Dat meldt het AD woensdagmiddag.

Volgens de krant is de inwoner van Grolloo niet opgestapt vanwege de mediarel, maar omdat het trio geen rugdekking kreeg van de directie van Talpa. Derksen stapte vervolgens op en Genee en Van der Gijp verklaarden zich solidair.

 

Nu de plooien zijn glad gestreken wordt achter de schermen hard gewerkt aan de terugkeer van het programma. Vandaag Inside behoorde tot de best scorende programma’s van SBS6.

Derksen meldt aan het ANP dat Talpa in de loop van woensdag met een verklaring komt. Het mediabedrijf is niet bereikbaar voor een reactie.

‘De Mol stond wel achter ons’

Afgelopen zondag ging het trio om de tafel met de Talpa-directie, bestaande uit John de Mol, Erland Galjaard en Marco Louwerens. Tegenover het AD zegt Derksen dat het ‘een pittig en goed gesprek’ was. ‘De meningen en standpunten stonden haaks op elkaar, al ontstond er in het verloop van het gesprek wel meer begrip voor elkaars standpunten.’

Volgens Derksen benadrukte De Mol dat hij wel achter het trio stond. ‘Omdat hij ons niet cancelde. Wij hadden zelf handdoek in de ring gegooid. En de directie maakte duidelijk, dat ze het programma graag wilde hervatten, maar geen enkel directielid was bereid aan de talk show tafel plaats te nemen om de gang van zaken nog eens te analyseren.’

Kaarsincident

Derksen kwam twee weken geleden onder vuur te liggen nadat hij in Vandaag Inside had verteld dat hij in de jaren zeventig een bewusteloze vrouw met een kaars zou hebben gepenetreerd. Later nuanceerde hij dat verhaal en stelde Derksen dat er toch geen penetratie had plaatsgevonden.

Van Talpa moest hij naar eigen zeggen in het SBS6-programma zijn excuses aanbieden, maar in plaats daarvan kondigde hij aan te stoppen met de talkshow. Ook Wilfred Genee en René van der Gijp stapten op.

Ook zijn bluestournee door Nederland werd geschrapt, terwijl Radio West zijn radioprogramma Muziek voor Volwassenen van de playlist haalden. RTV Drenthe blijft het programma wel uitzenden.

Nieuws

menu