Johan Derksen onder vuur na uitspraken in Vandaag Inside over misbruiken vrouw: 'Als ik eraan terugdenk, Wilfred, je schaamt je kapot'

Johan Derksen. Foto: ANP

Johan Derksen ligt onder vuur na opvallende uitspraken over seksueel grensoverschrijdend gedrag. De voetbalanalist bekende dinsdagavond in Vandaag Inside dat hij in het verleden een kaars tussen de benen van een van de drank bewusteloos geraakte vrouw heeft gestoken en vervolgens is vertrokken. ,,Technisch gezien kan een officier van justitie het als verkrachting uitleggen”, zei Derksen.
Lees meer over
Media
Aa en Hunze

De analist uit Grolloo deed de uitspraken tijdens een gesprek naar aanleiding van een recente beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag aan het adres van SBS6-collega Johnny de Mol. Die zou volgens De Telegraaf in het verleden iemand hebben gedrogeerd en misbruikt. De Mol ontkent, maar legde wel zijn werkzaamheden voor de zender neer. Derksen noemde daarop zijn eigen ‘jeugdzonde’. ,,Als ik eraan terugdenk, Wilfred, je schaamt je kapot”, zei Derksen tegen presentator Wilfred Genee.

Nieuws

menu