Netflixtip van de week: Spitting Image

Melania en Donald Trump volgens de makers van Spitting Image.

Zenders en televisiekanalen storten een lawine van films, series en documentaires over ons uit. Sommige krijgen direct aandacht, maar veel ligt in het verborgene te flonkeren. Deze rubriek haalt elke week zo’n Netflix-juweel naar boven. Deze week: Spitting Image
Lees meer over
Media

Serie : Spitting image

Makers : Roger Law e.a..

Te zien : Youtube

Al zeven weken is de satirische poppenshow Spitting image terug, die in de jaren 80 een miljoenenpubliek trok, mede dankzij Margaret Thatcher en Ronald Reagan, die er steevast in voorkwamen.

In de jaren 90 kalfde het af, misschien bij gebrek aan zulke aandachttrekkende politici. Maar nu hebben we Donald Trump, Joe Biden, Boris Johnson en Angela Merkel. En natuurlijk nog steeds het Engelse koningshuis.

Was het begin niet erg sterk, geleidelijk lijken de schrijvers in vorm te raken. De afleveringen over de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen waren lekker grof, en bij de ministerraad van Boris Johnson dook zelfs Thatcher even weer op.

Het nadeel van de serie, toen en nu: het speelt vooral in op situaties in het Verenigd Koninkrijk, wat van kijkers elders veel voorkennis vraagt, bijvoorbeeld over de gratis maaltijden op school waar daar veel over te doen is.

Lees ook

Nieuws

Meest gelezen

menu