‘Nothing But Thieves is net even anders’

Bands van het kaliber Nothing But Thieves komen niet wekelijks in Groningen langs. Het Engelse vijftal speelt straks op Pinkpop maar verkocht donderdag eerst De Oosterpoort uit met The Moral Panic Tour. De Groningse mannen van The Vices werd het gegund wat shows als voorprogramma te doen.

Foto: Knelis

Foto: Knelis Foto: Knelis

Lees meer over
Muziek

Oh? Heeft Nothing But Thieves eerder in Groningen gespeeld? Floris van Luijtelaar, zanger en gitarist van de populaire Groningse band The Vices, wist het niet. Goed, het is ook even geleden dat de groot geworden Engelse band de eerste stappen in Groningen zette. Dat was tijdens Eurosonic Noorderslag in 2016, een paar maanden later nog eens in Vera. Van Luijtelaar was toen nog een tiener en kon alleen nog maar dromen over wat hij nu meemaakt.

Leip noemt hij het dat zijn band nu zes keer mag openen voor Nothing But Thieves. Vorige week was er al een show in de Amsterdamse Ziggo Dome, daarna volgden Kopenhagen, Stockholm en Luxemburg. Met een busje achter de grote tourbus van de hoofdact aan. Rock-’n-rollromantiek voor prille twintigers, ,,Maar het is ook keihard werken.”

‘Na iedere show veel leuke reacties’

Nieuws

menu