Alex Vissering is klaar met opzitten en pootjes geven. Luister maar naar 'Vogeltjeman' | albumrecensie ★★★★☆

.

Als Groningstalige artiest cultiveert Alex Vissering het beeld van de eenling tegen de rest van de wereld. De vrije vogel met artistieke inslag, maar thuis op en top een familyman. Op zijn nieuwste cd Vogeltjeman staan twee hertalingen van Willie Nelson, iemand die net als Vissering op een stevige mening valt te betrappen.
Lees meer over
Muziek

Een nummer als Meziek op diek is Vissering ten voeten uit: hij is klaar met opzitten en pootjes geven, het zich aanpassen, en zoekt de stilte en de rust van de polder en het Wad: heurst ast stil bist bloods meziek .

Juist die muziek, in een rijke instrumentatie, voert op de tien nummers van Vogeltjeman de boventoon. Het album is met zo’n vijftien gastmuzikanten in coronatijd opgenomen in studio het Atelier in Weiteveen. Geproduceerd door Frans Völlink is dit letterlijk Visserings meest muzikale werkstuk.

Bij de cd hoort een vogelboek: Vogelwies veur toaveloaksters . Met tekeningen van Ellen Tierie, foto’s van André Dümmer (beiden terug te vinden in het door zoon Jaap Vissering vormgegeven cd-boekje), en Ina Telkamp. Allemaal Ter Apelers, net als Vissering. Dat maakt van cd en boek behalve een gesamtkunstwerk, ook een community-project.

#

Alex Vissering: Vogeltjeman

AVProducties

★★★★☆

Nieuws

menu