Bart Wijlaars luisterde naar 'Nonante-cinq' van Angèle en constateert: dit is de grote concurrent van Stromae | Albumrecensie ★★★★☆

Die helblauwe lucht, die achtbaan, die klassieke Gameboy, die zorgeloosheid in haar blik: voor deze begin jaren 80 geboren stukjesschrijver vormt de hoesfoto van Nonante-cinq (Frans voor: 95) alleen al een nostalgische voltreffer. Het zegt bovendien weinig tot niets over de inhoud, maar verwijst vooral naar het geboortejaar van de Belgische Angèle Van Laeken.

.

.

Lees meer over
Muziek

Thuis en in Frankrijk wordt zij sinds debuutalbum Brol (2018) steevast popprinses genoemd en daarin zit zowel een groot compliment verscholen als nog hogere verwachtingen. Het compliment kan herhaald, want de Brusselse levert opnieuw een uitgesproken, knap uitgebalanceerd album af vol lief én leed, subtiele dansbeats én verstillender, chanson-achtige muziek. Of ze daarmee prinses blijft of nu al tot koningin wordt gekroond laten we aan de buren over, maar duidelijk is wel dat Angèle een blijvertje is. En u heeft ongetwijfeld gehoord dat Stromae met een comeback bezig is. Nou, dit is zijn grote concurrent.

Nieuws

menu