John Gjaltema beluisterde '{Distant Chatter}' van The Matthews Baartmans Conspiracy. Dit is een samenzwering met stemmige akkoorden | Albumrecensie ★★★☆☆

The Matthews Baartmans Conspiracy is een afgeslankte versie van Matthews Southern Comfort. De lockdown veranderde veel. Geen optredens. Maar dus wel een plaat: {Distant Chatter}.

.

.

Lees meer over
Muziek

Iain Matthews liet zijn gedachten over deze vreemde tijd de vrije loop en multi-instrumentalist BJ Baartmans zette zijn teksten op muziek. Matthews buigt zich op September over het nieuwe normaal en is er chagrijnig onder. Op Fourteen Months geeft de Engelse singer-songwriter die al zo lang in Nederland vertoeft toe aan zijn frustraties. Niet optreden. Hij noemt het de hel op aarde. En zoekt naar een uitweg. Op I’ve Gone Missing heeft hij die nog niet gevonden. Gelukkig volgt daarna Writing Off The Blues , want dat is het natuurlijk voor een singer-songwriter; de problemen van je afschrijven om de balans weer te vinden. Dit is een samenzwering met stemmige akkoorden en strelingen van de snaren van een Spaanse gitaar. Met banjo en bouzouki en nog veel meer.

Nieuws

menu