Douwe Bob, Rapalje en Jeangu Macrooy spelen deze zomer in de tuin van café De Amer. Bekijk hier het volledige programma

Spinvis in de tuin van De Amer. Foto: Gerrie van Barneveld

Vanwege corona werden in de afgelopen jaren concerten vanuit café De Amer verplaatst naar de naastgelegen weide achter het muziekcafé. Maar ook deze zomer keren de tuinconcerten terug. Onder andere Douwe Bob, Rapalje en Erwin Java staan in juli en augustus op het podium midden in het idyllische dorp.
Lees meer over
Muziek
Aa en Hunze

En niet zomaar een podium, maar een gloednieuw exemplaar, zegt Inge van der Graaf namens De Amer. ,,Natuurlijk staan ook dit jaar die lekkere loungestoelen weer in de tuin, zodat het voor liefhebbers van kleinschalige buitenconcerten weer optimaal genieten is.”

Het podium werd ontworpen door Van Ruth in Dwingeloo. Bedrijven uit Nieuw-Buinen, Eldersloo en Rolde hielpen mee bij de bouw. In de voorgaande jaren maakte De Amer gebruik van een tijdelijk exemplaar, gebouw door Cement Meppel.

Programma

In de afgelopen jaren traden onder meer Spinvis, Her Majesty, Douwe Bob en Paul de Munnik in de tuin op.

Dit jaar trapt folkband Rapalje de reeks op zondag 10 juli af, gevolgd door Jeangu Macrooy (zaterdag 16 juli) en Lucas Hamming (zaterdag 23 juli, incl. support-act Jonathan Rhodes).

Douwe Bob speelt op zaterdag 30 en zondag 31 juli in de tuin. Britpopband Strange Brew (met o.a. Yorick van Norden) op zaterdag 6 augustus, Meena Cryle (+ band) op zondag 7 augustus en tot slot het bluesfeestje van Erwin Java’s Travel Party ft. Sean Webster op zaterdag 20 augustus.

Alle artiesten treden tweemaal op: om 16.00 en om 20.00 uur.

Verrassing op 3 september

En dan staat er op de agenda van De Amer op zaterdag 3 september nog een ‘bijzonder evenement’. ,,Maar dat houden we nog even geheim”, zegt Van der Graaf.

Kaartverkoop en meer informatie via de website van De Amer .

Nieuws

Meest gelezen

menu